Araç Sahipleri Dikkat Ceza Yiyebilirsiniz 4 Bin 682 Kilometrelik Yolda Hız Denetimi Başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 13 şehirde 2 bin 778 kilometrelik yolda daha hız denetimlerine başladı. Böylece hız denetimlerin yapıldığı alan 4 bin 682 kilometre oldu.

Araç Sahipleri Dikkat Ceza Yiyebilirsiniz 4 Bin 682 Kilometrelik Yolda Hız Denetimi Başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hız denetimleri ile ilgili bir açıklama geldi. Buna göre aktif olarak kullanılan 1.904 km uzunluğundaki Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri genişledi ve 13 şehrin daha eklenmesiyle 2.778 kilometrelik alanda daha çalışmalar tamamlandı.

Yapılan açıklamada şehirlerarası devlet karayollarında ve kazaların yoğunlukla meydana geldiği güzergâhlarda mevcut Kent Güvenlik Yönetim Sistemi / Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kullanılarak hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla “Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi” kurma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Daha önce aktif olarak kullanılan şehirlerden sonra yeni şehirlerde de aktif olarak uygulamanın tamamlandığı belirtildi.

7 Şehirde Uygulanıyordu

Kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli kullanılması hedeflenerek, proje kapsamında Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Bitlis, Çorum, Eskişehir ve Konya illerimizde oluşturulan 1.904 km uzunluğundaki Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri trafik denetimlerinde aktif olarak kullanılıyor.

13 Şehirde Daha Çalışma Tamamlandı

Projenin ülke geneline yaygınlaştırılarak yürütülmesi safhasında ise Amasya, Bolu, Çankırı, Erzincan, Erzurum, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Sivas, Tokat ve Yozgat illerimizde 2.778 km uzunluğundaki Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemlerinin kurma çalışmaları tamamlandı. Trafik işaret ve uyarı levhaları yerleştirildi ve hız ihlallerine yönelik olarak trafik denetimlerinde kullanılmaya başlanıldı.

Toplam 4.682 km kara yolu ağında yapılan hız ihlali denetimlerinde; sürücülerimiz üzerindeki trafik güvenliği algısının güçlendirilmesi, algılanan yakalanma risk duygusunun artırılması, tüm yol güzergâhı kontrol altında tutularak aşırı hızların önlenmesi ve hızların aynı seviyede tutularak trafiğin sakinleştirilmesi hedefleniyor.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanmasının önceliğimiz olduğunu hatırlatır, sürücülerimizin yasal hız sınırları başta olmak üzere tüm trafik kurallarına uymaları hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur açıklamaları yapıldı.

Ortalama Hız Tespit Sistemlerinin Bulunduğu Yollar ve İstikametler

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /