1999-2000-2009 arası sigorta girişlilere müjde! Yıllarca beklemeden 49 yaş ile emeklilik geliyor

Emekli olmak isteyenler! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erkenden emekli olmak isteyenlere müjdeli haberi verdi. İşte yakında TBMM'ye sunulması beklenen erken emekliliğe yönelik Erdoğan'ın yaptığı açıklama ve detaylar...

1999-2000-2009 arası sigorta girişlilere müjde! Yıllarca beklemeden 49 yaş ile emeklilik geliyor

Erken emeklilikte yeni zirve! Beklenen büyük adım artık atılıyor… 1999 yılı ile 2009 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) giriş yaptıranlar için yeni düzenleme yola çıktı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjdeye göre 55, 50 ve 49 yaş altındaki tüm sigortalılar erkenden emekli olabilecek. 

Yeni bir müjde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1999 ile 2009 yılları arasında SGK girişi yaptıranlara seslendi. Müjdelenen reform işe 49, 50 ve 55 yaş altındaki tüm sigortalıların 5 yıl erken emekli olmasının yolu açıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacak olan düzenleme, milyonlarca vatandaşa erken emeklilik hakkı sunacak. 

Seçim öncesi verilen vaatleri gözleyen vatandaşlara müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Bu kapsamda Bağ-kurlulara seslenen Erdoğan, 5 yıl erken emekliliğin kapısının açıldığını aktardı. 

erken emeklilik

Bağ-kurluya erken emeklilik hakkı! 

Seçim öncesinde Bağ-kurlular için duyuru yapan Erdoğan, erken emeklilik düzenlemesinin yolda olduğunu açıkladı. Bağ-kur prim gün şartında değişiklik yapmayı planlayan Erdoğan, bu kapsamda gerekli olan 9 bin günün 7 bin 200 güne düşürüleceğini duyurdu. Böylelikle de Bağ-kurluya bin 800 gün daha az prim ödeme imkanı sunuldu. 

EYT’li esnafa müjde var! 

Öte yandan yeni erken emeklilik düzenlemesi esnaflar için de büyük avantaj sağlayacak. Bu kapsamda 1999 yılı ile 2010 yılı arasında SGK girişi yaptıran vatandaşlar, düşük prim gün şartı ile erkenden emekli olabilecek. Söz konusu bu düzenleme ise yakın tarihte önce TBMM’ye sunulacak. TBMM’de oylandıktan sonra da kabul edilmesi durumunda uygulanmaya başlanacak.