Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin ve 4 ile sevindiren haber! Meteoroloji bu kez yüreklere su serpti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporlarına göre, hava sıcaklıklarının mevsim ortalamalarına geri dönmesi bekleniyor. Peki, bu sıcak ve nemli hava dalgası ne zaman bitecek? İşte, serin ve rahatlatıcı havaların ne zaman geleceğine dair bilgiler...

Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin ve 4 ile sevindiren haber! Meteoroloji bu kez yüreklere su serpti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Haziran ile 3 Temmuz tarihlerini kapsayan haftalık hava durumu öngörülerini paylaştı. Açıklamaya göre, 28 Haziran Cuma gününden itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerine uyum sağlayacağı bildirildi.

hava-durumu

Sıcaklık Düşüşleri ve Sağanak Yağışlar Kapıda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, ülkenin güney, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, cuma gününden itibaren azalarak, güney bölgeleri hariç, genel olarak mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Ayrıca, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi için şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok şiddetli (51-75 kg/m²), Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde ise kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak yağışların beklendiği, bu durumun sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ani rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi risklere yol açabileceği için vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.