Bu saatler arası dışarı çıkan hapı yuttu! Bir anda kendinizi yerde bulabilirsiniz

Uzmanlar, sağlıklı insanların bile anında bilincini kaybetmesine neden olacak tehlikeli saatlere ilişkin uyarılarda bulundu.

Bu saatler arası dışarı çıkan hapı yuttu! Bir anda kendinizi yerde bulabilirsiniz

Yaz aylarında artan sıcaklıklar birçok sağlık riskini beraberinde getirmekte. Uzmanlar, artan sıcaklıkların tehlikelerine dikkat çektiler ve sıcak çarpmasının birçok sağlık sorununa yol açabileceği uyarısında bulundular.

Acil Tıp Uzmanı olarak görev yapan Dr. Mehmet Özel, sıcak çarpmasıyla ilgili yaptığı açıklamasında özellikle vücut ısısının 40 derecelere çıkması durumunda hayati tehlike oluşturabilecek durumların meydana gelebileceğini söyledi. Dr. Özel, sıcak çarpmasının özellikle sıcak ve aynı zamanda nemli ortamlarda, yorucu fiziksel aktivite ya da uzun süre sıcak havaya maruz kalma sonrasında ortaya çıkabilen bir durum olduğunu da ifade etti.

Bu saatler arası dışarı çıkan hapı yuttu

Dr. Mehmet Özel, sıcak çarpması durumunda ortaya çıkan semptomları ise, baş ağrısı, baş dönmesinden kramp, mide bulantısı, kusma gibi belirtiler olarak sıraladı. Uzman isim, sıcak çarpmasının mbilinç kaybına bile yol açabileceğini de sözlerine ekledi.

MÜDAHALE YÖNTEMLERİ

Dr. Mehmet Özel, müdahale yöntemleri arasında sıcak çarpması geçiren kişilerin serin bir yere götürülmesinin ve vücutlarının ıslak havlu ya da çarşaflarla soğutulmasının önemine vurgu yapıyor. Bilinci yerinde olan hastaların sıvı içmeleri konusunda teşvik edilmesi gerektiğini ve aynı zamanda da bilinci kapalı olan kişiler için de derhal 112 acil çağrı merkezine başvurarak yardım istenmesi gerektiğini söyledi.