Böbreğini seven her gün tüketiyor! Günde 7 adet yemek böbrekleri yeniden doğmuş gibi yapıyor

Anavatanı Japonya olan muşmulanın anavatanı Güneybatı Asya, Türkiye ve Balkan Yarımadasıdır. Halk arasında genel olarak 'Döngel' adını alan muşmula, ülkemizde genellikle Karadeniz ve Marmara Bölgesi çevresinde yaygın olarak yayılış göstermekte ve tüm bölgelerde yetişmektedir. Ciddi bir şifa kaynağı olmasına rağmen tadıyla pek ilgi görmeyen muşmula, olgunlaştığında rengi kahverengiye dönen, çok çekirdekli, tatlı-ekşi bir meyvedir. A vitamini ve C vitamini açısından zengin olan muşmulanın faydaları saymakla

Böbreğini seven her gün tüketiyor! Günde 7 adet yemek böbrekleri yeniden doğmuş gibi yapıyor

Muşmula ağaçları erken ilkbaharda çiçek açmaya başlar ve mayıs ayından itibaren de tüm tezgahlarında bulunabilir. Dr.Fevzi Özgönül, muşmulanın faydalarını anlatırken muşmula çayının birçok hastalığa şifa olduğunu, muşmulanın zayıflamaya iyi geldiğini söyledi.

Bazı muşmulalar sert meyveleri tercih ederken, bazıları olgun ve yumuşak meyveleri tercih eder. Bazı insanların yemeyi sevmediği ya da hakkında fazla bilgi sahibi olmadığı bir meyvedir. Genellikle beyaz veya pembe çiçekler üretir. Meyvenin hafif acı bir tadı vardır. Hasat ekim sonu ile kasım başı civarında başlar. Hasat birkaç ay sürer. Bu nedenle kış aylarında bile hasat devam eder ve şifalı özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

Ancak pek çok faydası bulunan bu meyvenin tam olgunlaşmadan yeşil haliyle tüketilmemesi gerekir. Satın aldıktan sonra bir süre kapalı alanda bırakırsanız yavaş yavaş olgunlaşacak ve yumuşayacaktır. Ayrıca tadı daha iyi olacaktır.

MUŞMULANIN SAĞLIĞA FAYDALARI

Böbreğini seven her gün tüketiyor

- Muşmula kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, askorbik asit içerir, bu da onu vücut için çok faydalı kılar.

- Seriletici özelliği sayesinde vücudu rahatlatır. Antioksidan özelliğiyle ise zararlı toksinleri uzaklaştırır.

- Muşmula yaprağının ekstresi bağışıklık sistemini güçlendirir. Diyabet hastalarının bu şifalı meyveyi tüketmesi gerekmektedir.ve vücuda güç verir.

- Ayrıca muşmula yapraklarının karaciğer üzerinde de olumlu etkisi vardır. Karaciğeri zararlı maddelerden korur.

- Sakinleştirici etkisi vardır ve cilt kanserini önler.

- Muşmula'nın faydaları arasında depresyona karşı etkinliği de yer alıyor. Ayrıca kusma ve mide bulantısını önlemeye yardımcı olur.

Muşmula kilo vermenize yardımcı olur mu?

Muşmula ayrıca kilo vermede, bağırsak hareketlerini arttırmada ve kilo kaybına engel olan faktörlerin ortadan kaldırılmasında da etkilidir. Bu özelliğiyle kilo vermek isteyen kişilerin muşmula çayını sık sık tüketmesi gerekmektedir.

MUŞMULA ÇAYININ TARİFİ

Bir avuç ince kıyılmış muşmulayı bir litre suda kaynatıp süzüp süzme bal ile tatlandırıp günde üç defa bir bardak çay içebilirsiniz. Beyne, böbreklere ve karaciğere iyi gelir.

Günde 7 defa alındığında beyin hücreleri, böbrekler ve karaciğer yenilenir.

Günlük beslenmenize Muşmula eklemeden önce gerekli tetkikleri yaptırmanız ve doktorunuza kesinlikle danışmanız sağlığınıza olan bakımdam daha faydalıdır.