SGK Başkanlığı'nda şok değişiklik!

SGK Başkanlığı'na Kürşad Arat'ın atandığı öğrenildi. Kurum başkanlığını daha önce vekaleten Cevdet Ceylan yürütüyordu.

SGK Başkanlığı'nda şok değişiklik!

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığında değişiklik yapıldı. Görevi daha önce vekaleten yürüten Cevdet Ceylan görevinden alınarak yerine Kürşad Arat atandı.SGK Başkanlığı görevini 31 Ağustos 2021 tarihinden itibaren 10 gündür vekaleten yürüten Cevdet Ceylan, başkanlık görevinden alınarak yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev alan Kürşad Arat'ın getirildiği öğrenildi.


Kürşad  Arat kimdir?

Yapılan değişiklik ile Kürşad Arat’ın kim olduğu merak edilmeye başlandı. Yeni Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı olarak atanan Kürşad Arat  1971’de  Balıkesir doğdu. Evli ve 2 çocuk babası olan Arat 1993 tarihinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını 1995 yılında University of San Francisco’dan İşletme-Finans dalında gerçekleştiren Arat, 1997 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda çalışmaya başladı. Çok sayıda önemli görevlerde çalışan Arat ODTÜ İşletme Bölümünde, yarı zamanlı öğretim üyesi olarak ders vermektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Arat’ın, 06.12.2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Bakanlık temsilcisi olarak Yönetim Kurulu Üyeliğine atandığı, son karar ile Arat, SGK Başkanlığına  getirildiği öğrenildi.