B sınıfı ehliyeti olanlar! Şart kaldırıldı, otomatik yapılacak!

Ehliyet sahiplerinin uzun süredir beklediği haber nihayet geldi! Karayolları Trafik Kanunu içeriğinde gerçekleştirilen önemli değişiklik, B sınıfı ehliyeti olanları doğrudan etkileyen yenilikler getiriyor.

B sınıfı ehliyeti olanlar! Şart kaldırıldı, otomatik yapılacak!

İçişleri Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Ulaştırma Bakanlığı'nın işbirliği kapsamında başlatılan ortak çalışmayla geliştirilen yeni düzenlemeler ulaştırma sektöründe önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Bu değişiklikle birlikte 125cc'ye kadar motosikleti kullanmak isteyen B sınıfı ehliyeti olanlar gerekli sürüş derslerini bitirdikten sonra ehliyetlerini yenileyebilecekler. Bu, bu ehliyet sahiplerinin özel önlemler olmaksızın motosiklet kullanma yetkisine sahip olduğu anlamına gelir.

B sınıfı ehliyeti olanlar! Şart kaldırıldı, otomatik yapılacak!

Motosiklet Endüstrisi Derneği'nin (MOTED) Genel Koordinatörlük görevini yürüten Remzi Öztürk, konuya ilişkin açıklamasında yeni düzenlemelerin yakın zamanda yürürlüğe gireceğini söyledi. Öztürk aynu zamanda B sınıfı ehliyeti olanların 125cc motosiklet kullanabilmek için özel bir eğitim almaları gerektiğini vurguladı.

Bu gelişme ehliyet sahiplerine büyük bir gönül rahatlığı sağlıyor ve yollarda daha güvenli araç kullanımına katkı veriyor.