Memurların yıllık izni değişti! 81 ilde yıllık izin kararı!

Milyonlarca memuru etkileyecek 'yıllık izin' kararı alındı. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından alınan bu karar yıllık izinlerin dağıtımı konusundaki tartışmalara son verdi.

Memurların yıllık izni değişti! 81 ilde yıllık izin kararı!

Memurlar, yıllık izinlerini yaz aylarında kullanmak için planlar yapmaya başlarken Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), milyonlarca memuru sevindirecek bir karara imza attı. İşte, detaylar..

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) çalışanları yıllık izinlerini daha kısa sürelere bölmek istiyordu. Ancak müdürlük, yıllık iznin yalnızca "üç parçaya bölünebileceğini" söyledi. Çalışanlar "zarar gördüklerini" söyleyerek konuyu Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) taşıdılar. KDK Başkanı Şeref Malkoç, başvuruyu hızlıca değerlendirdi.

'YILLIK İZİN BÖLÜNMESİ' KARARI VERİLDİ

Memurların yıllık izni değişti! 81 ilde yıllık izin kararı!

KDK uzmanlarının KGM ile temas kurarak izahat vermeleri istendi. Yönetim kararında ısrar etti. KDK ise “yıllık izinlerin bölünmesi" hakkında devlet memurlarının yanında yer alarak hukuka uygunluk, adalet ve insan hakları perspektifinden hareket etti.

KDK, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) "yıllık izinler en fazla üç parçaya bölünebilir" şeklindeki kararının doğru uygulama olmadığını, yıllık izinlerde "bölünme" sınırı olamayacağını açıkladı. Bu, memurların yıllık ücretli izinlerini idare ile mutabakata varıldığı şekilde tahsis etmekte ve izin almakta özgür oldukları anlamına gelmektedir.