Çocuğu ilkokula başlayacak aileler dikkat! MEB tarih verip duyurdu!

İlkokul 1. sınıfa kayıt olacak olan öğrenciler için yeni bir karar çıktı. İşte alınan yeni karara ilişkin detaylar..

Çocuğu ilkokula başlayacak aileler dikkat! MEB tarih verip duyurdu!

Bu yıl ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin ve ortaokul beşinci sınıf öğrencilerinin kayıtları e-okul sisteminden tamamlandı. Şimdilerde ise, sınıfların ve öğretmenlerin belirlenmesi süreci başlayacak.

Sürecin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütüleceği bildirilirken konuyla ilgili resmi açıklama yayımlandı. Yapılan açıklamada ise; İlkokul 1. ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin sınıf ve öğretmen seçimi kurayla yapılacak. Öğrenci velileri e-okul platformuna erişerek hangi sınıfa ve hangi öğretmene atandıklarını görebilecek. Ancak seçme ve atama işlemleri Bakanlığın kararına göre 28-30 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

İlkokulda Sınıf ve Öğretmen Değişikliği Talebi

Çocuğu ilkokula başlayacak aileler dikkat! MEB tarih verip duyurdu!

Veliler, otomatik kayıt sisteminin kurulmasının ardından öğretmenlerinin yanı sıra e-okul ve danışmanlık sınıfına bağlandıktan sonra başlayacak eğitim-öğretim yılı boyunca yalnızca bir kez branş değişikliği talebinde bulunabilecek.

İlkokul 1. sınıf öğrencilerinin velileri ile lise 5. sınıf öğrencilerinin velileri şube değişikliklerini yazılı beyanla bildirebilir, dilekçe hazırlayabilir ve haklı gerekçelerini sunabilirler.