Antalya'da kimse oraya ayak basmıyor! Gidenler geri dönemiyor

Antalya'daki "Gidengelmez Dağları" hem görünümüyle hem de tarihiyle merak uyandırıyor.

Antalya'da kimse oraya ayak basmıyor! Gidenler geri dönemiyor

Antalya-Konya arasındaki Akseki ilçesinde bulunan Gidengelmez Dağları, ürkütücü görünümü ve yürek parçalayan tarihiyle dikkat çekiyor.

Macera tutkunlarının uğrak noktası olan ve çok sayıda hayvana ev sahibi olan bu dağlar dik kayalardan oluşuyor. Süleymaniye, Ceceler ve Değirmenlik köylerinin arkasında kurulan patikalar, görenlere heyecan yaşatıyor.

Gidengelmez Dağları'na tırmanan pek çok kişinin geri dönmediği anlatılıyor. Öyle ki bu konuda yürek parçalayan bir efsane vardır.

GİDENGELMEZ DAĞLARI'NIN LANETİ

Antalya'daki Gidengelmez Dağları

1941 yılında Gidengelmez dağlarında avlanan 14 köylü, ormanda avladıkları geyikleri bir mağaraya attı. Avcılar geri döndüler ve "Bugün oraya gitmeyelim, yarın onu geri getireceğiz" dediler.

Ertesi gün mağaraya döndüklerinde geyiğin düştüğü uçurumun derinliğinin karşısında şoke oldular. Obruğun iki katlı bina yüksekliğinde olduğunu anladılar.

Bazı köylüler aşağıya atladılar ama geyiği bulamadılar. Ayrılmak istediklerinde kayalar o kadar keskindi ve kaygandı ki kaçmak imkansızdı. Yukarıda bir ip asılıydı ama son kişi ipi tutamayıp ölmüştü.

Ardında bir dul ve yetim bıraktı. Bu adamın karısı her gün ağlamak için dağın eteğine gidiyordu.

Birkaç ay sonra adamın oğlu ekip topladı ve babasının kalıntılarını bulmak için dağa döndü. Oğul, babasının naaşını buldu ve köy mezarlığına getirerek toprağa verdi.

Bu hikaye Gidengelmez Dağları'nın arkasındaki rajediyi ve birçok insanın öldüğü bu zor yeri anlatıyor.