Sürekli terlemenizin nedeni havalar olmayabilir! Eğer bu belirtiyi de yaşıyorsanız doktora koşun

Yaz aylarında daha fazla insan terliyor ve ter olarak vücutlarındaki suyu dışarı atıyor. Ancak bazı insanlar mevsim ne olursa olsun terlerler ve ter bezleri her zaman aktiftir. Sadece terleme olarak algılanan bu durum, bazı ciddi sorunlardan ve stresli durumlardan kaynaklanabilmektedir. Ter bezleriniz normalden daha fazla çalışıyorsa ve bu sorunun mevsimle ilgili olmadığını düşünüyorsanız mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. Aşırı terlemenin nedenleri hakkında detaylı bilgiler haberimizde..

Sürekli terlemenizin nedeni havalar olmayabilir! Eğer bu belirtiyi de yaşıyorsanız doktora koşun

"Aşırı terleme ciddi sorunlara neden olabilir"

İster yaz ister kış olsun, terleme sorunu yaşayan insanlar var. Aşırı terleme kişinin hayat kalitesini büyük ölçüde etkilese de aşırı terleyen kişilerde sosyal istekte de belli bir azalma olur. Terlemeden rahatsızlık duyan kişiler genellikle yavaş davranırlar ve terleme sürecine dahil olmak istemezler. Bu nedenle aşırı terleme kişide birçok soruna neden olur. Aşırı terleme asla hafife alınacak bir durum olarak görülmemelidir. Aşırı terleme ciddi bir sorunu gizler. Elbette bu sorunlar tedavi edilmezse sağlık sorunlarına yol açabilir. Aşırı terleme sorunu yaşıyorsanız mutlaka bir uzmana başvurarak tüm tetkiklerini yaptırın.

Aşırı terleme aynı zamanda hiperhidroz olarak da bilinir. Bu durumda vücut normalden fazla terler. Terleme vücut ısısını düzenleyen doğal süreçtir. Aşırı terleme genel olarak bir sağlık sorunu şeklinde kabul edilmektedir. Bu durumun nedenlerinin arasında ise genetik faktörler ve hormonal değişikliklerin yanı sıra stres, obezite, diyabet, tiroid sorunları, böbrek hastalığı, menopoz yer almaktadıor. Bazı insanlar aşırı terler ve bunun açık bir nedeni yoktur.

Sürekli terlemenin nedeni

"Bu hastalıklar aşırı terlemeye neden olabilir"

"Fenilketonüri" olarak adlandırılan bu doğuştan gelen bozukluk, enilalanin hidroksilaz gibi enzimlerin eksikliği nedeniyle aşırı terlemeye neden olarak zeka ve gelişme eksikliğine neden olur.

Öncelikle çocukları etkileyen ve pembe hastalık şeklinde de bilinen akrodini, ter bezlerinin aktif hale gelmesine neden oluyor. Hastalığın diğer belirtileri arasında ellerde ve ayaklarda şişlik ve ağrı yer alır. Şiddetli kalp yetmezliği, nefes almada zorluk nedeniyle nefes almada zorluk yaşanmasına neden olur.

Menopoz sırasında ve öncesinde kadınlar aşırı terlemeye başlar. Tiroid bezinin aşırı çalışması sonucu ciddi terleme sorunları ortaya çıkar. Bu durumda aşırı terleme açısından tiroidinizi kontrol ettirmeniz çok önemlidir.

Tiroidin aşırı çalışması sonucunda kişilerde terleme sorunu yaşanmakta ve metabolizma hızına bağlı vücut ısısında değişiklikler meydana gelmektedir.

Enfeksiyonlarda sık görülen terleme, hastalığın vücuttan atılmasına yardımcı olan önemli bir unsurdur.Bulaşıcı hastalıklarda ani terleme sorunlarının görülmesi oldukça olasıdır.

Yukarıdaki durumlar terleme sorunlarına neden olabilir. Bu durum ortaya çıktığında doğrudan mesleki denetim en önemli faktörlerden biridir. Terlemeyi kontrol altına almak ve terlemenin ana nedenlerini ortadan kaldırmak için gerekli tetkiklerin profesyonel doktor gözetiminde yapılması önemlidir.

Sürekli terlemenin nedeni

Ani aşırı terlemeye ne sebep olur?

Aniden terlemeye başlarsanız adrenal bezlerinizle ilgili bir sorun olabilir. Adrenal bezlerin hızlı uyarılması, insan vücudunda çeşitli uyarıları harekete geçirerek vücudun soğuk ter salgılamasına neden olur. Ani terlemeye ek olarak aşağıdaki belirtiler de ortaya çıkarsa bir uzmana başvurmak çok önemlidir: Bu belirtiler şunlardır:

Şiddetli ağrılar

Kan şekeri seviyelerinde ve kan basıncında hızlı düşüş

Mide veya bağırsakta kanama

Aşırı terleme sorununu yaşayan kişilerin doktorlarıyla tedavi seçenekleri hakkında konuşması ve uygun bir tedavi planı geliştirmesi önemlidir. Yaşam kalitenizi artıracak pratik ipuçları da var. Örneğin aşırı terleme sorunu yaşıyorsanız kıyafetlerinizi ve ayakkabılarınızı sık sık değiştirmelisiniz. Pamuklu giysiler teri iyi emer, cildin nefes almasını sağlar. Ayrıca terleme sorunu yaşayanlar sık ​​sık duş almalı ve terleyen bölgeleri özellikle temiz tutmalıdır. Bu enfeksiyon riskini ve terlemeyi azaltır.

Aşırı terleyenlerin cilt tahrişini önlemek için önlem alması gerekir. Örneğin iltihaplı bölgeyi temizleyip kurutmak, losyon ve krem ​​kullanmak, cildi aşırı sürtünmeden korumak, nefes alabilen giysiler giymek önemlidir.