PTT yardım musluğunu açtı! Başvurular açık: Kişi başı 2.400 TL destek ödenecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahipleri için sağlanan destek programları genişletilirken, aynı zamanda düşük gelirli haneler için de sosyal yardım ödemesi sağlanmaya devam ediliyor. Bu kapsamda yeni destek programıyla yararlanıcılara 2.400 TL destek sağlanacak. İşte uzun zamandır beklenen detaylar..

PTT yardım musluğunu açtı! Başvurular açık: Kişi başı 2.400 TL destek ödenecek!

Bakanlık ve PTT’den İşbirliği: Sosyal Yardım Programında Yeni Dönem!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Kızılay Derneği ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığı iler yürüttüğü “Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-SUY)” programının kapsamında düşük gelirli vatandaşlar için 2.400 TL'ye kadar nakit yardımı sağlıyor. Bu desteğin amacı hanelerin sosyal ve aynı zamanda ekonomik refahının iyileştirilmesidir.

Başvurular pazartesiden itibaren başlıyor! Koşullar ve ayrıntılar..

Yardım programına başvurular Pazartesi günü başlıyor. Başvuru sahiplerinin aşağıda yer alan bilgileri mutlaka bilmeleri gerekiyor.

Kimler başvurabilir?

Geçici ikamet merkezi dışında ikamet eden, ihtiyaç ve aynı zamanda demografik kriterlerden en az birini karşılayan, Geçici Koruma Statüsü, Uluslararası Koruma Statüsü ve 9 ile başlayan kimlik numarasına sahip İnsani İkamet İzni sahibi olan yabancılar başvurabilir.

PTT yardım musluğunu açtı

Nereye başvurulur: Başvurular kişinin yaşadığı bölgede bulunan Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na (SYDV) yapılır.

Gereken Belgeler: Başvuru sırasında kimlik kartınızı ibraz etmeniz yeterlidir.

Ödeme nasıl yapılır?

Bu yardım programı, yararlanıcının hesabına aylık ödemeler yapar. Ödemelerinizi size en yakın PTT şubesinden de kabul edebilirsiniz. Ödeme detayları aşağıdaki gibidir:

Kişi başı ödeme: Aylık 700 TL.

Ek ödemeler: Tam bakıma ihtiyaç duyan engelli bireylere yönelik ek ödeme yapılması durumunda toplam tutar 2.400 TL'ye kadar çıkmaktadır.

Hızlı Başvuru - Anında Destek

Bu büyük fırsattan faydalanmak için hemen başvurun ve 2.400 TL'ye varan desteğin keyfini çıkarın. Bakanlık tarafından sunulan bu programla, dar gelirli ailelerin maddi yükünün hafifletilmesi ve maddi destek sağlanması açısından önemli bir adım atılmıştır.

İhtiyacınız olan destekten yararlanmak için Pazartesi günü yerel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınızla iletişime geçin ve bu büyük fırsatı kaçırmayın. 2.400 TL yardımla maddi sorunlarınızı azaltın, daha konforlu bir yaşamın tadını çıkarın..