Kansere karşı kalkan oluşturan mucize bitki! Her gün bir tutam tüketmek şart

Doğanın sağladığı kaynaklar insan sağlığının üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Bazı bileşikler, özellikle bitkilerden elde edilenler, antioksidan özelliklere sahiptir ve vücudu serbest radikallerin zarar veren etkilerinden koruyabilir. Önerdiğimiz baharatlar düzenli tüketildiğinde vücutta tümör oluşumunu engeller. Detaylar burada..

Kansere karşı kalkan oluşturan mucize bitki! Her gün bir tutam tüketmek şart

Kekik (Thymus vulgaris), Akdeniz bölgesine özgü Ballıbabagiller familyasının (Lamiaceae) çok yıllık bir bitkisidir. Bu bitki yaygın olarak baharat ve aynı zamanda tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Kekik yaygın olarak yemek pişirmede kullanılır, çeşitli yemeklere lezzet ile birlikte aroma da katar.

Kekik sağlık alanında çok faydalı bir bitkidir. Antioksidan özellikleriyle vücudu serbest radikallerin zarar veren etkilerinden korur. Bu özelliği tümör oluşumunu engelleyebilmektedir. Bazı çalışmalar kekikteki bileşiklerin kanser hücreleri büyümesini ve çoğalmasını engelleyebildiğini göstermiştir. Timol ve karvakrol özellikle antikanser özelliklere sahip bileşikler olarak öne çıkıyor.

KEKİĞİN FAYDALARI

Kekiğin antioksidan gücü yüksektir. Antioksidanlar serbest radikallerin sebep olduğu hücre hasarını önleyerek kanser riskini azaltır.

Kolon, meme kanseri ve ve akciğer kanseri hücrelerinin üzerinde yapılan çalışmalar, bu bileşiklerin kanser hücresi büyümesini engelleyebildiğini göstermiştir.

KEKİĞİN FAYDALARI

Kekik sindirim özellikleriyle bilinir. Gaz, şişkinlik ve mide rahatsızlığının giderilmesine yardımcı olur.

Kekikte bulunan bileşikler iltihabı azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Kekik öksürük ve soğuk algınlığı şeklindeki solunum yolu hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır.

KEKİĞİN FAYDALARI

Kekik yağı buharı tıkalı burun ve bronşların açılmasına yardımcı olur. Kekikte bulunan C vitamini ve mineraller (demir ve kalsiyum) bağışıklık sistemine destek verir.

Kekik kan basıncını düzenlemenin yanı sıra kolesterol seviyelerini dengeleme durumuna da yardımcı olur. Bu işlevler kalp sağlığının korunmasında önemli rol oynamaktadır.

Kekik yağının antiseptik ve antibakteriyel özellikleri nedeniyle cilt enfeksiyonlarını tedavi ettiği ve sivilce gibi cilt sorunlarını azalttığı söylenmektedir.