Sigara tiryakilerine kötü haber! Sigara satışı yasaklandı: İşte son tarih

Milyonlarca insanı şok eden bir haber ortaya çıktı. Resmi bir deklarasyon yayımlandı ve artık tüm marketlerde tütün satışı yasaklandı. Bu yeni karar resmi olarak 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

Sigara tiryakilerine kötü haber! Sigara satışı yasaklandı: İşte son tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı kapsamında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, gençlerin sigara ve e-sigara tüketimine karşı dikkatli olunması çağrısında bulunarak, İngiltere'de geçtiğimiz Nisan ayında yürürlüğe giren sigara yasağı yasalarının Türkiye'de de uygulanabileceğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları büyük şok yaratırken, diğer ülkelerde de yasak haberleri yayıldı.

Diğer taraftan, Hollanda'da tütün satışı tüm marketlerde yasaklanıyor. Yıllardır beklenen değişiklikler iki gün içerisinde yürürlüğe girecek.

SİGARA SATIŞI İÇİN YENİ YASAKLAR

Sigara tiryakilerine kötü haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saigara satışına ilişkin açıklamaları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Hollanda'dan benzer bir yasağın haberi ise bu açıklamalar sonrasında geldi. Hollanda, tüm pazarlarda sigara satışının yasaklanması yönünde bir kararı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu değişiklik iki hafta içerisinde uygulanmaya başlanacak. Hollanda hükümeti "sigara içmeyen bir nesil" yaratmak amacıyla uzun süredir bu tür yasaklarla ve düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

KAYIT ZORUNLULUĞU GELECEK

Hollanda'da daha önce kafe ve restoranlarda sigara içmek ve büfelerde, kiosklarda ve çevrimiçi mağazalarda sigara satışları yasaklanmıştı. Temmuz'dan itibaren süpermarketlerde sigara ve aynı zmaanda e-sigara satışı durdurulacak. Tütün perakendecilerine yönelik kayıt zorunluluğunun getirilmesi, bu ürünlerin satışına daha sıkı kontroller getirecektir.

Devlet Sekreteri Maarten van Ooijen, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamasında sigarayı bırakmayı kolaylaştıracak ve sigaraya başlamayı zorlaştıracak yeni önlemlerin alınacağını söyledi. Hükümetin planlarına göre 2030 yılında da tüm benzin istasyonlarında sigara satışları yasaklanacak. 2032 yılı itibariyle de sigara sadece özel mağazalarda satılacak.