Sirkeyi buralara sakın sürmeyin! Temizliğin katili çıktı

Temizlik yaparken dikkat edilmesi gereken birçok önemli husus vardır. Asla sirkeyle yıkamamanız gereken 7 şeyden birinin ortaya çıktığı öğrenildi. Bu önlemleri aklınızda bulundurmanız evinizde veya iş yerinizde hijyenik bir ortam sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Sirkeyi buralara sakın sürmeyin! Temizliğin katili çıktı

Sirkeyle temizlik ucuz, çevre dostu ve aynı zamanda nispeten güvenlidir ancak yine de bazı kumaş ve malzemelere zarar verebilir. Ancak sirkeyle temizlenmemesi gereken bazı alanlar da var.

1. Granit ile Mermerler

 Zamanla sirke asidi yüzeyleri aşındırabilir. Bu yüzeylerin dayanıklı olduğu bilinse de pahalıdırlar, bundan dolayı uzun süre taze kalmaları iyidir. Düzenli sirke kullanımı yumuşak parlaklığı giderecektir. Taşların bakımını yapmanın en kolay yolu onları ılık su ve birkaç damla sabunla temizlemektir.

2. Teknik Cihazlar

Dokunmatik ekrana sahip cihazlardaki lekeleri temizleyebilmek adına mikrofiber bez ve sirke almak isteyebilirsiniz. Ancak yüzey kaplaması zararlı olabilir. Teknik ekranlar kararsızdır, bu nedenle uzmanlar dizüstü bilgisayarlar, telefonlar veya tabletler için tasarlanmış temizleme yöntemlerinin kullanılmasını önermektedir. Cihazı temiz, kuru bezle silmek daha sağlıklıdır.

Sirkeyi buralara sakın sürmeyin! Temizliğin katili çıktı

3. Çamaşır suyuyla karıştırmamak

Bu ciddi bir sorundur ve güvenli olmayabilir. Hem amonyak hem de amonyak tıpkı sirke gibi zehirli dumanlar üretebilir. Çamaşır suyu ile karıştırıldığında zehirli klor dumanı çıkaran bir asit oluşur. Temizlik ürünlerini ayırmak evinizin temiz ve güvenli kalmasına yardımcı olacaktır.

4. Mumlu Mobilya ve Döşemeler

Taş zeminlerde olduğu gibi, mumlu olarak üretilen hşap zeminlerde sirke kullanmak zamanla kaplamanın soyulması sonucunu doğuracaktır. Bazı uzmanlar yerleri temizlemek, mobilyalardaki tozu temizlemek için sirke kullanılmasını öneriyor ancak dikkatli olun. Kişisel eşyalarınıza dikkat edin ve ahşap zeminde su veya nem bırakmamaya dikkat edin. Bitmiş parke zeminleri temizlerken de dikkatli olmalısınız en az zarar veren yöntemle başlamalısınız.

5. Bulaşık Makinesi Parçaları

Sirkenin bazı kısımlarının temizlediği ve kokuyu giderdiği bilindiğinden üst raf kısmına bir bardak kadar eklemek, bulaşık yıkamada popüler temizleme yöntemidir. Ancak sirkede bulunan sit zamanla bulaşık makineleri ve diğer cihazlardaki lastik contaları parçalayabilir. Vinci taşıyabilecek doğal kauçuktan yapıldığından emin olmak için cihazın kullanım kılavuzuna bakın. Değil ise daha seyreltilmiş sirke çözeltisi kullanın ve sirkenin kauçuk parçalara bulaşmaması için aynı döngüyü çalıştırın.

6. Evcil Hayvanların Dağınıklıkları

Sirke, genellikle Sirke harika koku giderici olarak bilinse de onu evcil hayvanlarınızın kazalarını temizlemek için kesinlikle kullanmayın. Koku giderildikten sonra bile evcil hayvanınız geçmişteki kazaların kokusunu almaya devam edecek ve bu yerleri işaretlemeye devam edecektir. Sirke yerine enzim temizleyici kullanın. Kokladığınız kokuları yok eder ve sadece evcil hayvanınızı algılayabilir.

7. Derzler

Harcı temizlemek için sirke kullanmak sorun olmayabilir ancak kullanmamak daha iyidir. Zamanla sirke ile çamaşır suyu gibi aşındırıcı temizlik ürünleri derz ve fayans bağlantılarını aşındırarak daha hızlı aşınmaya neden olabilir. Harçları temizlemenin en iyi yolu için basit bir temizleme yöntemi ile başlayın ve giderek ilerleyin..