Aracına benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Depoyu doldurmayan zamma tutulacak!

Önümüzdeki hafta, akaryakıt fiyatlarına yeni bir ÖTV zammının eklenmesi bekleniyor. Benzinin litre fiyatı tekrar 42 liranın üzerine çıkarken, yakıt tüketicileri gelecek zamların etkisini merakla bekliyor. Detaylar haberimizde...  

Aracına benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Depoyu doldurmayan zamma tutulacak!

Son günlerde Brent petrol fiyatları tekrar yükselişe geçerek varil başına 85 dolar seviyesini aştı. Bu gelişme, Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileme potansiyeline sahip. Ortadoğu'daki siyasi gerginlikler ve küresel petrol arzında olası aksaklıklar endişeleri artırıyor ve petrol fiyatlarını yukarı çekiyor.

 YAKIT FİYATLARI ARTIYOR!


İstanbul'da güncel olarak benzine litre başına 42.27 TL, motorine ise 42.38 TL ödeniyor. Ankara'da benzin fiyatları 43.25 TL, motorin ise 43.35 TL seviyesinde bulunuyor. İzmir ve Adana gibi büyük şehirlerde de benzer fiyatlar gözlemleniyor.

Sektör uzmanları, önümüzdeki hafta içerisinde akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam beklediklerini belirtiyorlar. Petrol fiyatlarındaki artışın devam etmesi halinde, araç sahipleri yakıt masraflarında daha fazla yükseklik yaşayabilirler.