Sadece 3 günde fırça gibi saçlarınız çıkacak! Evdeki 3 malzeme kelliğe çözüm oldu

Saç dökülmesi hemen hemen herkesin ortak sorunu haline geldi. Peki saç dökülmesi konusunda ne yapabiliriz? Evde kolaylıkla yapabileceğiniz saç çoğaltıcı ürünle bir gecede saçınızın üç katına çıkmasının sırrını sizler için derledik.

Sadece 3 günde fırça gibi saçlarınız çıkacak! Evdeki 3 malzeme kelliğe çözüm oldu

Kimyasal ürün yerine doğal ürünlerin kullanılması saç dökülmesi gibi sorunları ortadan kaldıracaktır. Mevsim değişiklikleri, stres, yağlanma ve bazı genetik sorunlar saç yapısını etkiler. Saç dökülmesini arttırmak için vitamin açısından zengin besinler tüketmelisiniz.

Evde doğal olarak hazırlanan saç maskeleri diğer başka ürünlere göre etkili sonuçlar verir. Maskeyi düzenli kullanmak, kaybettiğiniz saçlarınızı hızla geri kazandıracak sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

Saç bakımı sırasında en çok tercih edilen ürünlerin başında hint yağı, zeytinyağı, badem yağı, jojoba yağı gelmektedir. Saç sağlığına yönelik önerilen birçok yağ vardır. Ancak bu yağların ve karışımların üretimi ölçüm ve zaman gerektirir. Saçınıza iyi gelen üç bileşenden oluşan doğal bir maske tarifi bulunuyor. İşte, 3 günde yeni saçlarınıza kavuşturacak saç maskesi tarifi;

saç maskesi tarifi

Malzemeler:

2 yemek kaşığı Hint yağı

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve önce saç köklerine uygulayın. Kalan kısmı saçın tamamına uygulayın. 2-4 saat bekledikten sonra şampuan ve nemlendirici ile yıkayın.

Saç tellerini etkili bir şekilde güçlendiren bal, içerdiği protein miktarı sayesinde olumlu etki göstermektedir.

Hint yağı saçın nemli bölgelerini yumuşatmaya yardımcı olur. Özellikle kıvırcık ve kabarık saçlarda etkilidir. Sadece üç bileşenden oluşan bu karışımın etkileri iki ay düzenli kullanım sonrasında görülmeye başlıyor.

Saç köklerini besleyen bu karışımla birlikte saç dökülmesi sorunu ortadan kalkar. Saç derinize doğal yağlarla masaj yapmak saç köklerinizi beslemenize yardımcı olabilir. Her gün 4 dakika yapılan masaj da çok fazla etkilidir.

"Soğan suyunun saça faydaları"

saç maskesi tarifi

Saçınızı tedavi etmenin birçok yolundan biri soğan suyudur. Saç dökülmesi için önerilen soğanın, eski Mısır döneminden beri saç bakımında kullanılan bir sebze olduğu söylenir. Yararlı bir bakım maddesi olan soğan suyu, gri saçları doğal rengine kavuşturabilir. Bu karışım saçları kökten uca besleme etkisine sahip olup, kökleri yaralardan ve mikroorganizmalardan arındırır.

Soğan suyu saç derisindeki gözenekleri açar ve yeni saç büyümesini destekler. Eğer saç dökülmesi probleminiz varsa bunun yerine soğan suyunu da deneyebilirsiniz.

Aynı zamanda egzama ve saç kaşıntısı da önemli ölçüde azalır. Bir tavada iki soğanı kavurmanız yeterli. Daha sonra ısıtılmış soğan suyunu saçınıza uygulayın ve masaj yapın. Kapağını takıp 1 saat kadar bekledikten sonra şampuanla yıkayın.

Soğanda bulunan kükürt aynı zamanda saçtaki mantar ve iltihaplanma gibi sorunlardan kurtulmanıza da yardımcı olur. Saçlarınıza zarar vermeyecek soğanın faydalarından dilediğiniz gibi yararlanabilirsiniz.