Öksürüğü şıp diye kesen mucize tarif! Ciğerleri temizleyip boğazı pamuk gibi yapıyor

Bir türlü geçmeyen öksürük problemi yaşıyorsanız bu haber sizin için! Hemen bu formülleri deneyin, öksürüğünüzü çekip atacak...

Öksürüğü şıp diye kesen mucize tarif! Ciğerleri temizleyip boğazı pamuk gibi yapıyor

Grip, bronşit, astım gibi hastalıklardan kaynaklanan inatçı öksürükleri hafifletmek için doğanın sunduğu şifalı çözümler keşfedildi. Akciğerleri temizlemek ve rahatlamak için önerilen doğal tarifler, özellikle sarımsaklı süt, tarçınlı ballı süt karışımı, bal-zencefil karışımı ve pekmez limon içeriyor.

Grip sonrası artan öksürük sorunlarına karşı öne çıkan çözümlerden biri sarımsaklı süt. 250 ml sütü kaynattıktan sonra içine doğranmış 3 diş sarımsak ekleniyor. Ardından karışım demlenip soğuduktan sonra süzülerek tüketilebiliyor. Bu özel içecek, akciğerleri temizlemenin yanı sıra cildi de arındırıyor.

sarımsak süt kürü

Soğuk algınlığına ve gribe karşı etkili bir diğer karışım ise tarçınlı ballı süt. 1 su bardağı ılık sütün içine 1 çay kaşığı bal eklenip üzerine tarçın serpildikten sonra servise sunuluyor. Bu karışım, akciğerleri ve boğazı rahatlatarak iyileşmeye yardımcı oluyor.

Bal-zencefil karışımı, öksürük ve boğaz ağrısını hafifletmenin yanı sıra iltihabı da etkili bir şekilde önleyebilir. 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı zencefil tozu karıştırılarak tüketilen bu doğal karışım, grip ve soğuk algınlığını önleyebilir.

zencefil bal

Pekmez limon karışımı, hastalıkları önlemenin yanı sıra mevcut hastalıkların kısa sürede iyileşmesine yardımcı olabilir. Bir bardaktan biraz az suya 3 yemek kaşığı pekmez ekleyip ardından yarım limonun suyunu sıkarak içilebilen bu karışım, doğanın sağlık deposunu sunuyor.

Ancak, bu doğal çözümleri kullanmadan önce hassasiyeti veya alerjisi olan bireylerin bir sağlık profesyoneli ile görüşmeleri önemlidir. Hamile veya emziren annelerin de bu çözümleri kullanmadan önce doktora başvurmaları önerilmektedir. Doğanın sağaltıcı güçleriyle tanışın, sağlığınıza bir adım daha yaklaşın!