O ünlü peynir markası zehir saçıyor! Artık hiçbir markette satılmayacak

Marketlerde satılan o peynir tehlike saçtığı gerekçesiyle toplatıldı.

O ünlü peynir markası zehir saçıyor! Artık hiçbir markette satılmayacak

Marketlerde satışa sunulan ünlü peynir üreticisinin peynirlerinde tespit edilen bakteri sebebiyle peynirleri toplatılmaya başlandı. Süt ürünleri arasında en çok tüketilen ürünler arasında yer alan peynirin bakteri içermesi vatandaşın sağlığını tehdit ettiğinden dolayı böyle birşey tespit edilmesinin ardından toplatıldı. 

Bildiğiniz gibi kısa süre önce Sarzbüttel süt ürünleri tarafından üretilen peynirde bulunan bakteri sebebiyle peynirler toplatılma kararı alınmıştı. Hem Rewe hem de Edeka marketlerde satılan bu peynirin içerisinde bakteri olması sebebiyle toplatılma kararı alındı. Türkiye genelinde yaşanmayan bu durum yurt dışında da yaşansa küresel bir sorun olarak görüldüğünden dolayı haberimizde yer verdik. 

peynir

Hastalık saçan ürünlerin böyle olmasının sebebi muhafaza edilirken buzdolabında değil tezgahlarda muhafaza edilmesinden dolayı olduğu tespit edildi. Hastalık saçan peynirler arasında Gewölbekase peyniri yer aldı. Bu peynir eğer evinizde var ise veya tüketiyorsanız tüketirken biraz daha dikkatli olmanızda fayda var.