Geceleri bu belirtileri yaşıyorsanız hemen acile koşun! Ne yazık ki size de bulaşmış olabilir

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Dermatoloji Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Gökhan Şahin, son dönemlerde dermatolojiye gelenlerin yüzde 20'sini uyuz vakalarının oluşturduğunu bildirdi.

Geceleri bu belirtileri yaşıyorsanız hemen acile koşun! Ne yazık ki size de bulaşmış olabilir

Uyuz Hızla Yayılıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Dermatoloji Anabilim Dalı'ndan Dr. Gökhan Şahin, son zamanlarda dermatoloji kliniklerine başvuranların yüzde 20'sinin uyuz vakalarından oluştuğunu açıkladı. Dr. Şahin, özellikle kış aylarında uyuz vakalarında belirgin bir artış gözlendiğini belirtirken, salgın ve deprem gibi olağandışı durumların uyuz vakalarındaki artışı etkilediğini ifade etti.

Uzmanlar, özellikle toplu yaşama alanlarında, yurtlarda ve askeri birimlerde uyuz vakalarının arttığını belirtiyor. Dr. Şahin, 2014 yılına kıyasla uyuz vakalarının haftada bir görüldüğü dönemden günümüze, bu oranın gözle görülür bir şekilde yüzde 20'ye çıktığını vurguluyor. Uzmanlar, halkın bu belirtileri hafife almadan, derhal bir uzmana başvurarak uyuzun erken teşhisi ve tedavisi için gereken adımları atmalarını öneriyor.

kaşıntı

Gece Uykudan Uyandıran Kaşıntılarla Mücadele: Dermatoloji uzmanları, uyuz şüphesi taşıyan hastaların hemen tedaviye alındığını açıklıyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Dermatoloji Anabilim Dalı'ndan Dr. Gökhan Şahin, özellikle geceleyin artan kaşıntının ve aynı evde yaşayan bir başka kişide de kaşıntının belirtiler arasında öne çıktığını ifade etti. Dr. Şahin, hastalara yöneltilen kritik sorular arasında "Gece uykudan uyandıran kaşıntınız var mı?" ve "Evde başka birisi de kaşınıyor mu?" olduğunu belirtti.

Uzmanlar, uyuz hastalığının yaygın olarak tuttuğu bölgelerin başında el parmak araları, göbek çevresi, bilekler, göğüs çevresi, genital bölge ve ayak çevresi gibi bölgelerin geldiğine dikkat çekiyor. Dr. Şahin, muayene sırasında bu bölgelerin özel bir öneme sahip olduğunu belirterek, uyuz akarlarını gözle görebilmek adına dikkatli bir muayene gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gözle görülemeyen akarları tespit etmek için ise vücuttan kazıntı alarak mikroskop altında inceleme yapıldığını açıkladı.