Gece kaşıntıdan uyuyamıyorsanız aman dikkat! Bu yöntem kaşıntıyı bıçak gibi kesiyor

Yataktayken aniden ortaya çıkan kaşıntı uykunuzu bölebilir. Bir uzmana danışmak en iyisi olsa da şu anda yapılabilecek bazı müdahaleler vardır. Kızarıklık veya basit kaşıntıya neden olan sorunlara da doğal çözümler bulmak mümkündür.

Gece kaşıntıdan uyuyamıyorsanız aman dikkat! Bu yöntem kaşıntıyı bıçak gibi kesiyor

Gece kaşıntısının olası nedenleri arasında atopik dermatit, kurdeşen ve sedef hastalığı bulunur. Ayrıca demir eksikliği şizofreni ve hamilelik de açıklanamayan gece kaşıntısına neden olabilir. Vücutta kaşıntıya neden olabilecek durumlar arasında böcek ısırıkları, polenlere, yiyeceklere ve ilaçlara karşı olan alerjik reaksiyonlar bulunur. Diyabet de bu nedenlerden biridir. Aşağıdaki durumlarda kaşıntı tehlikeli olabilir;

"Derinin veya gözlerin sararması, karın ağrısı veya şişkinlik veya koyu renkli idrar, kişinin kaşıntı riski altında olduğunu gösterir."

Gece kaşıntıdan uyuyamıyorsanız aman dikkat

Ani kaşıntı nasıl giderilir?

Ani kaşıntıyı gidermek için nemlendiriciler kullanın, soğuk kompres uygulayın, cilt temizliğine dikkat edin, antihistaminikler kullanın, bol giysiler giyin, su için, kaşıntıya yardımcı olan mineral ve vitaminleri yutmak gibi başka yöntemler de vardır.

"Hindistan cevizi çare olabilir"

Hindistan cevizi yağındaki E vitamini cildi rahatlatır ve kaşıntıyı önler.