DİKKAT: sakın soğanı böyle pişirmeyin! Yoksa zehre maruz kalırsınız

Vitamin açısından zengin soğanın dilimlenip uzun süre saklandığında toksin salgıladığı ortaya çıktı.

DİKKAT: sakın soğanı böyle pişirmeyin! Yoksa zehre maruz kalırsınız

Hem yemeklerde hem de salatalarda yaygın olarak kullanılan soğan, vitamin açısından zengindir ve antibiyotik etkisi olduğu bilinmektedir. Ülkemizde ve dünyada yaygın olarak tüketilen soğanın, dilimlenip uzun süre saklandığında oldukça zararlı hale geldiğini de belirtelim.

BUZDOLABINDA SAKLANDIĞINDA BİLE BÜYÜK ZARARLARA NEDEN OLUYOR

Uzmanlar ve araştırmalar, doğranmış çiğ soğanların saklama kaplarının içinde veya buzdolabında saklandığında bile bakteri ürettiğine dikkat çekmesinden dikkatlerden kaçmadı. Bundan dolayı kesilmiş soğanın hemen tüketilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Salataların ve yemeklerin vazgeçilmezi olan soğan, her mevsim kullanılmaktadır. Dünyada yetişen besinlerden biri olan soğanın sağlığa büyük katkı sağladığı ve genellikle pişirilerek tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

sakın soğanı böyle pişirmeyin! Yoksa zehre maruz kalırsınız

A, B ve C vitaminlerini içeren soğan, bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi antioksidan açısından da zengindir. Pekçok hastalığa karşı kalkan olarak bilinen soğan, dilimlenerek kesildiği takdirde tedavisi mümkün olmayan hastalıklara neden olabiliyor.

ARTTIYSA EVİN BİR ODASINA KOYABİLİRSİNİZ

Arta kalan soğanları doğrarsanız evinizin bir köşesine koyup havadaki mikropları öldürmek için kullanabilirsiniz.

Soğanı yanlış yerseniz, gıda zehirlenmesinin yanı sıra vücut enfeksiyonlarına da neden olabilir. Ayrıca olgunlaşmamış soğanı ertesi gün yemek ya da yemeğe eklemek de tehlikelidir. Öyle ki bu durum da zehirlenmelere yol açabilmektedir.