Damar tıkanıklarını açıyor, kolestrolle mücadele ediyor! Gizli kalmış bu meyve tam bir şifa deposu

Tam bir şifa deposu olan o meyvenin faydaları saymakla bitmiyor. Mersin ya da murt meyvesi tezgahlarda yerini almaya başlarken sadece meyvesi değil, yaz kış yemyeşil yapraklarıyla şifa deposu.

Damar tıkanıklarını açıyor, kolestrolle mücadele ediyor! Gizli kalmış bu meyve tam bir şifa deposu

Bu bitki küçük ağaç, ağaççık veya çalı olarak bahsi geçen çalının ise en fazla 5 metreye kadar çıkıyor. Genellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu alanlarda kendiliğinden yetişirken maki topluluğuna ait olduğu görülüyor. Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde rastlanıyor.

Damarların sağlığına faydası oldukça büyük olurken kalp hastalıklarına da iyi geliyor. Varis sorununun en aza indirilmesiyle beraber bulantı ve kusma gibi sorunlarını engelliyor. Mideyi rahatlatan meyveler arasında murt meyveside vardır. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasıyla destek sağlanırken iştah aşmasıyla bilinir.

murt meyvesi

Yaprakları çay gibi demlenerek cilde sürülür ve sivilce sorunlarının önüne geçer. Cildin parlamasıyla bilinirken pürüzsüz olmasıyla ise faydaları arasında yer alıyor. Mayıshoş bir tadı olan murt meyvesi lezzetli olurken içerisindeki çekirdek damakta tat bırakarak avuç avuç yenmesi mümkün değildir. Aksi durumda ize boğazda ve dilde kaşıntı yaşanarak aşırı kullanımda zararları ortaya çıkar.