Cildi süt gibi beyazlatıyor! Kozmetik ürünlerini çöpe attıracak: Islatıp, ezip, sürün!

Cildinizin bembeyaz olmasını istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Cildi süt gibi beyazlatıyor! Kozmetik ürünlerini çöpe attıracak: Islatıp, ezip, sürün!

Bu karışım cildi anında bembeyaz yapıyor! Ayrıca birçok probleme de iyi geliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

CİLT PROBLEMLERİNE KARŞI TARİF

Ciltte oluşan siyah nokta, akne gibi problemlerden kurtulmak için yulaf ezmesi maskesi kullanabilirsiniz. Yulaf ezmesi içinde B vitamini, tiamin, omega 3 yağ asitleri, bakır, çinko, selenyum kaynakları vardır. İçinde olan enflamatuar ve antioksidan özellikleri sayesinde cilt rahatsızlıklarına iyi gelir. Yulaf ezmesi maskesi akne meyilli olan yağları emiyor ve pH seviyesini dengeliyor. Aynı zamanda tıkanan ölü hücreleri temizliyor. İki yemek kaşığı yulaf ezmesi ve bal karıştırılır ve üstüne limon suyu eklenir. Karışım masaj hareketleriyle yüze uygulanır ve maske kurutulur. 

yulaf ezmesi maskesi tarifleri ve faydaları

Bu maske haftada iki kere yapılabilir. Yulaf ezmesi kızarıklık, ağrı, kaşıntı ve kuru cilt belirtilerine de iyi geliyor. Yardım bardak yulaf ezmesi sıcak suyla karıştırılır ve 5 dakika bekletilir. Üstüne bir çorba kaşığı bal ve yoğurt eklenip karıştırılarak cilde sürülür. Yarım saat bekletildikten sonra nemli bezle çıkarılır. Macun şeklinde maske yapmak istiyorsanız iki yemek kaşığı yulaf ezmesi ununu suyla karıştırıp yüzünüze uygulayabilirsiniz. 20 dakika süreyle beklettikten sonra soğuk suyla durulayabilirsiniz. Bu karışım haftada iki kere uygulanabilir. Yulaf ezmesi ölü hücre temizlenmesini sağlar ve siyah noktaları ortadan kaldırır. Dört yemek kaşığı yulaf ezmesi unu ve yeşil kil tozu ve iki çorba kaşığı yoğurt ve bal macun haline gelene kadar karıştırılır. Cilde uygulandıktan sonra 15 dakika bekletilir ve ılık suyla durulayıp nemlendirici uygulanır. Haftada iki kere uygulanabilir.