Cildi ışıl ışıl yapan mucize kür! Bir kez sürünce sabaha yumuşacık ciltle uyanın

Özellikle bayramın yaklaştığı günlerde saçlarının ve cildinin sağlığını ve görünümünü korumak isteyen kişiler için çok önemli cilt maskeleri ve daha fazlasını derledik. İşte Bayram döneminde canlı ve sağlıklı bir görünüm arzulayan kişiler için saç, tırnak ve cilt bakım ipuçları için tüm detaylar haberimizde…

Cildi ışıl ışıl yapan mucize kür! Bir kez sürünce sabaha yumuşacık ciltle uyanın

Sağlıklı bir görünümü korumak için saç ve cilt bakımına yönelik düzenli bir rutin oluşturmak önemlidir. Özellikle tatil gibi önemli günlerde düzenli makyaj kullanımı ciltte hasara yol açabilir. İşte tam da bu yüzden yazımızda cildinizi tatile hazırlamanıza yardımcı olacak faydalı ipuçlarını bir araya getirdik. Saçınıza, tırnaklarınıza ve cildinize bakım yapmayı içeren üç aşamalı bir cilt bakımı rutinini uygulayarak tatil sezonunu taze ve ışıltılı bir ciltle karşılayabilirsiniz. İşte bayram tatilinde cildinize bakım yapmak için bazı ipuçları. Ayrıntılar haberimizde…

dizi

BAYRAM ÖNCESİ SON BAKIMLAR! EVDE HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ MASKELERLE GÜZELLİĞİNİZE GÜZELLİK KATIN: CİLDİNİZ MERMER GİBİ OLACAK, SAÇLARINIZ IŞIL IŞIL PARLAYACAK, ELLERİNİZİN PAMUKTAN FARKI KALMAYACAK

Kurban Bayramı yaklaşırken tatil ruhu tüm hızıyla devam ediyor ve herkes heyecanla kutlamaları bekliyor. Pek çok kişi aile ziyareti, şehirlerarası yolculuk, okyanus keyfi gibi tatil planlarını şimdiden yaptı. Planların yanı sıra tüm bunlara hazırlıklı olmanız gereken en önemli husus fiziksel sağlığınızdır. Gün boyu kir ve toza maruz kalmaktan dolayı sıklıkla yorulan ve canlılığını kaybeden saçlarınızın, cildinizin ve ellerinizin sağlığını tatil öncesinde koruyarak parlaklık saçabilirsiniz. Peki, tüm bakımının doğru şekilde yapılmasını sağlamak için hangi adımlar atılmalıdır? Evde bulunan malzemeleri kullanarak saçınıza, cildinize ve ellerinize bakım yapabilir misiniz?

Bayram tatili, bireylere günlük hayatın baskılarından kurtulma ve öz bakım yapma fırsatı sunmaktadır. Bu süre zarfında cilt, saç ve el bakımına öncelik vermek önemlidir. Bu sadece fiziksel görünümü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda ruh hali üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir. Cilt bakımı cildi güneşin zararlı etkilerinden korurken, saç bakımı da saçların görünümünü güzelleştirerek canlı ve parlak görünmesini sağlar. El bakımı, düzenli aktivitelerden etkilenen cildi gençleştirir. Bu bakımlar rahatlatıcı ve keyifli bir tatil deneyimi yaratmanıza yardımcı olur. İşte, evde yaygın olarak kullanılan malzemeleri kullanarak kolayca yapabileceğiniz, tatile hazırlanmanıza yardımcı olacak bazı yararlı ipuçları.

SAÇLARINIZ GÜNEŞİ KISKANDIRACAK KADAR PARLAYACAK

Bu maske, saçlara besleyici, nemlendirici ve güçlendirici özellikler sağlayan, kolayca bulunabilen malzemeler kullanılarak evde zahmetsizce yapılabilir. Bal ve Hindistan cevizi yağının saçları nemlendirdiği, yumurta proteininin ise güçlendirdiği biliniyor. Lavanta yağı, rahatlatıcı ve canlandırıcı bir etki sağlayarak saç derisinin ve saç tellerinin sağlığına yardımcı olur. Ürünü tatilden sonra ve tatilden önce sürekli kullandığınızda saçlarınız daha canlı, sağlıklı ve güçlü görünecektir.

MALZEMELER:

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı (veya zeytinyağı)

İsteğe bağlı olarak birkaç damla lavanta yağı veya başka bir uçucu yağ (saçınızı güçlendirmek için)

HAZIRLANIŞI:

GÖZENEKLERİ BETON GİBİ DOLDURAN CİLT MASKESİ

MALZEMELER:

Yarım muz

1 yemek kaşığı yoğurt (tercihen doğal yoğurt)

1 tatlı kaşığı bal

HAZIRLANIŞI:

Yumurtayı bir kaseye kırın ve köpük haline gelinceye kadar kuvvetlice karıştırın.

İçerisine bal ve hindistancevizi yağını karıştırın. İstenirse birkaç damla lavanta yağı ekleyip iyice karıştırabilirsiniz. Saç maskesini uygulamadan önce saçınızı nemlendirmeniz veya temizlemeniz önerilir. Hazırladığınız karışımı saç diplerinize ve uçlarınıza sürün. Saçınızı duş başlığı veya streç filmle sabitleyin ve 30 dakika bekletin. Ilık suyla duruladıktan sonra, tamamen temiz olduğundan emin olmak için hafif bir şampuanla iyice yıkayın.

UYGULAMA:

Muzu pürüzsüz bir püre haline gelinceye kadar tamamen ezin. Üzerine bir kaşık yoğurt ekleyip bal gezdirin. Düzgün bir karışım elde etmek için tüm bileşenlerin iyi bir şekilde birleştiğinden emin olun

NEDEN BU MALZEMELER?

Yüzünüzü yıkayarak başlayın ve ardından hafif bir nemlendirici uygulayın. Hazırladığınız maskeyi T bölgesi ve çene gibi yağlılığa yatkın bölgelere odaklanarak yüzünüze nazikçe yerleştirin. Maskeyi 15-20 dakika boyunca yüzünüzde güvenli bir şekilde tutun. Belirlenen sürenin sonunda maskeyi ılık suyla dikkatlice temizleyip cildinizin iyice temizlendiğinden emin olun. Cildinizi yumuşak bir havluyla dikkatlice kurulayın ve ardından cildinize cömertçe nemlendirici uygulayın.

ELLERİNİZİ PAMUKTAN FARKSIZ KILACAK

Ellerinize uygulayacağınız bu maske, yıpranmış ve yorgun görünümü ortadan kaldıracaktır. Hindistan cevizi yağı ve balın nemlendirici özelliği ve yulaf ezmesinin cildi yumuşatıcı etkisiyle ellerinizi nemlendirecek ve besleyecek. El kremini sürekli kullanarak ellerinizin görünümünü iyileştirebilir, daha yumuşak, pürüzsüz ve sağlıklı görünmelerini sağlayabilirsiniz.

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı Hindistancevizi yağı (veya zeytinyağı)

1 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi (ince öğütülmüş)

HAZIRLANIŞI:

Hindistan cevizi yağını bir kaseye koyun.

Balı karışımla birleştirin ve iyice karıştırın.

Son olarak yulaf ezmesini homojen bir karışım elde edene kadar karışıma ekleyin.

UYGULAMA:

Ellerinizi ılık suyla nazikçe temizleyin ve kurulayın. Hazırladığınız maskeden az miktarda avuçlarınıza ve parmaklarınıza uygulayın.

Maskenin düzgün bir şekilde emildiğinden emin olmak için ellerinizi birbirine masaj yaparak ürünün cilde derinlemesine nüfuz etmesini sağlayın. Ellerinizi yaklaşık 15-20 dakika kadar süre sonra hazırladığınız maskeden arındırın. Belirlenen sürenin sonunda ellerinizi ılık suyla yıkayın ve hafifçe vurarak kurulayın.