Bu besini tüketen sadece Alzheimer'ı unutuyor! Hafızayı güçlendiriyor, beyni geliştiriyor

Bu besinleri tüketerek Alzheimer riskini azaltabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Bu besini tüketen sadece Alzheimer'ı unutuyor! Hafızayı güçlendiriyor, beyni geliştiriyor

Alzheimer riskini bu besinlerle azaltmak mümkün! Japonya'da bu yüzden daha az görülüyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU BESİN ALZHEİMER HASTALIĞINA KARŞI

Doç. Dr. Carol Cheatham besinlerin beyin fonksiyonlarını epey etkilediğini belirtti. Günlük olarak yaban mersininin 1-1.5 su bardağı tüketilmesini öneren uzman isim içinde vitamin, lif ve antioksidanların zengin olduğunu ve beyin fonksiyonlarını olumlu şekilde etkilediğini söyledi. Yaban mersini tüketimini düzenli yapan kişiler bilgileri daha hızlı öğreniyor ve hafızayı güçlendiriyor. Ceviz ve badem tüketimi de hafızayı güçlendiriyor. İçlerinde olan sağlıklı yağlar, protein, antioksidanlar ve vitaminler içerirken beyin fonksiyonuna iyi gelen omega 3 yağ asitleri de içeriyor. Araştırmalara göre günlük 10.5 gram ceviz bilişsel performansı artırıyor. 

alzheimer hastalığına iyi gelen besinler

Ceviz aynı zamanda dikkat eksikliği problemlerine de iyi geliyor ve bilişsel gerileme riskini azaltıyor. Japonya Tohoku Üniversitesi'nden Rui Nouchi koyu yeşil yapraklı sebzelerin içinde olan lutein isimli bileşiğin beyin fonksiyonlarına ve hafızayı geliştirmeye iyi geldiğini belirtiyor. Alzheimer'ın Japonya'da düşük olmasının sebebinin bu olduğunu belirten uzmanlar haftada en az bir kez balık veya deniz ürünleri tüketen kişilerin demans riskinin düşük olduğunu belirtiyor. Ispanak, lahana, fesleğen, maydanoz, brokoli, marul, kabak, Brüksel lahanası, kara lahana, mısır, bezelye, kırmızı üzüm ve kivi bu besinler arasında sayılabilmektedir. Yağlı balıklar da beyin fonksiyonlarını destekliyor. Bu balıklar arasında somon, alabalık, sardalya, ringa balığı, uskumru, ton balığı yer alıyor.