Bembeyaz ve pürüzsüz cilt için 4-2-4 yöntemi! Cildi 10 yaş birden gençleştiriyor

Gözeneksiz, pürüzsüz, sivilcesiz ve siyah noktalardan arınmış bir cilt herkesin hayalidir. Ancak doğru bakım yöntemlerini kullanmazsanız ve cildinizi düzenli olarak temizlemezseniz, bu sadece bir hayale dönüşebilir. Güzel ciltleriyle tüm dikkatleri üzerlerine toplayan Koreli kadınların cilt bakım sırları ortaya çıktı.

Bembeyaz ve pürüzsüz cilt için 4-2-4 yöntemi! Cildi 10 yaş birden gençleştiriyor

Pek çok kişi pürüzsüz bir cildin genetikten kaynaklandığını düşünür ancak gerçekte bu kusursuz görünüm, günlük cilt bakımı rutini sayesindedir. Koreli kadınların ciltlerinin güzelliği de bu cilt bakım rutinleri sayesindedir. Her zaman pürüzsüz görünen Koreli kadınların cilt bakım sırlarıyla sizlerinde kusursuz bir cildi olabilir..

Pirinç suyu, Uzakdoğu ülkelerinde yaşayan kadınlar için çok fazla önemlidir. Pirinç suyu Uzak Doğu'da uzun yıllardan beri güzellik maddesi olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde son yıllarda oldukça popüler hale gelen pirinç suyu, en çok beyazlatıcı etkisi ile biliniyor.

Pirinç suyu cildinizi güzelleştirir mi?

Pirincin kaynatılması veya soğuk suda bekletilmesiyle elde edilen pirinç suyu mineral bakımından zengindir. Pirinç suyu sekiz esansiyel amino asit ile B ve E vitaminlerini içerir, bu da onu tüm cilt tiplerine yönelik ideal bir ürün yapar.

"Pirinç suyunun cilt için faydaları"

Bembeyaz ve pürüzsüz cilt için 4-2-4 yöntemi

Pirinç suyu cildi nemlendirir ve yumuşatır. Cilt gözeneklerini sıkılaştırır. Cilt kusurlarını tedavi eder. En iyi cilt beyazlatma özellikleriyle bilinir. Ayrıca güneş yanığından kaynaklanan lekelere de bakım yapar. Kırışıklıkları azaltır ve yaşlanma belirtilerini yavaşlatır. Cilt tonunu eşitler.

Pirinç suyu nasıl kullanılır?

Pirincin kaynatılması veya soğuk suya batırılmasıyla elde edilir. Bu su tek başına da kullanılmaktadır. Sabah veya akşam yatmadan önce bir pamuk topunu pirinç suyuyla nemlendirin ve yüzünüzü dairesel olarak silin. Daha sonra birkaç dakika bekleyip soğuk suyla durulayın.

Koreli kadınların güzellik sırları 9 adımda açıklandı!

1- Ağız germe egzersizleri

Yer çekimi durumuna meydan okumak istiyorsanız eğer mutlaka yüz yogası ve egzersiz yapmalısınız. "AEIOU" adıyla tanımlanan egzersizle birlikte kan dolaşımı artar ve cilt daha parlak hale gelir. Günde birkaç kez uygulamanız halinde farkı göreceksiniz.

2- Pirinç maskesi

Pirinç suyunun faydalarını biliyorsunuz. Maske yapmak istiyorsanız pirinci tercih edin. Beyaz, kusursuz ve pürüzsüz bir cilt elde etmek için pirinç veya pirinç unu maskesi hazırlayın.

3- Hidrofilik yağ

Haftada yalnızca iki ila üç kez kullanılabilen hidrofilik yağ, cildi temizler ve misel su ile temizlenemeyen kirleri temizler. Ancak haftada 2-3 defadan fazla kullanmamaya dikkat edin.

Bembeyaz ve pürüzsüz cilt için 4-2-4 yöntemi

4- Soğuk uygulama

Ülkemizde de son dönemde oldukça popüler hale gelen bu yöntemi Koreli kadınlar uzun yıllardır kullanıyor. Yüzünüze uyguladığınız her şeyi önce buzdolabına koyup soğumaya bırakın. Her şeyden önce kozmetik ve banyo malzemelerinizi buzdolabında saklamayı unutmayın.

5- Salyangoz salgısını içeren ürünler

Koreli kadınlarda nemli bir nokta da cilt bakım ürünlerinin içeriğinin salyangoz salgısı içermesidir. Bu ürünler mükemmel nemlendirici ve yenileyici özelliklerinden dolayı Güney Kore dışında birçok ülkede tercih edilmektedir.

6- Yağ bazlı fondöten

Genellikle su bazlı olan fondötenler tercih ediliyor ancak yağ bazlı fondötenler de Korelilerin n çok ilgi duyduğu şeylerin başında geliyor. Pahalı profesyonel ürünler için para harcamak yerine, fondöteninize en sevdiğiniz yüz yağından veya serumdan bir damla eklemeniz yeterli.

7- Güneş koruması

Güneş kremi kullanmak için güneşe çıkmanıza gerek yok. Ekran ışığı, floresan ışıklar veya aklınıza gelebilecek herhangi bir ışık, kapalı alanlarda çiziklere neden olabilir. Bu nedenle güne başlarken güneş koruyucuyu asla ihmal etmemelisiniz.

8- Yüz masajı

Cildinizin sonsuza kadar genç görünmesinin tek sırrı masajdır. Ilık suyun içine batırılmış gazlı bezle yüzünüze dairesel hareketler ile masaj yapın.

9- 4-2-4 sistemi

Koreli kadınların en sık kullandığı yöntemlerden biri 4-2-4 sistemidir. Öncelikle cildinize yağ bazlı bir temizleyici ile 4 dakika masaj yapın. Daha sonra temizleme jeli veya köpüğü kullanarak yüzünüzü 2 dakika masaj yaptıktan sonra temizleyin. Son olarak yüzünüzü ılık suyla 4 dakika boyunca yıkayın.

10 dakikalık bakım sonunda kendinizi pamuk gibi rahatlamış hissedeceksiniz.