Ayakkabıdaki kötü kokudan kurtaracak 7 kolay yöntem!

Ayakkabı kokusundan nasıl kurtuluruz? Bu sorunun cevabı sıklıkla soruluyor. Hepimizin biraz koku yapan favori ayakkabılarımız vardır. Neyse ki ayakkabılarınızın kokusunu gidermenin, yeniden harika kokmasını sağlamanın birkaç yolu var. İşte 'ayakkabı kokusu nasıl geçirilir?” sorusuna yanıt 7 pratik yöntem.

Ayakkabıdaki kötü kokudan kurtaracak 7 kolay yöntem!

AYAKKABI KOKUSU NASIL GEÇİRİLİR?

- Ayakkabıları sürekli havalandırın

- Ayakkabının içerisine karbonat koyun

- Ayakkabı kokusu gideren sprey kullanın

- Esansiyel yağlardan kullanın

- Ayakkabıların iç tabanlarını sürekli değiştirin

- Ayakkabılarınızı dondurucuda dondurun

- Ayakkabıları sürekli yıkayın

Ayakkabıdaki kötü kokudan kurtaracak 7 kolay yöntem

"Ayakkabıları sürekli havalandırın"

Ayakkabılarınızı kullandıktan sonra kurutmanız kötü kokuların yayılmasını önleyecektir. Havanın girmesine izin vermek için ayakkabıları birkaç saat dışarıda bırakın. Bu doğal olarak kokuyu ortadan kaldıracaktır.

"Ayakkabının içerisine karbonat koyun"

Kabartma tozu, kötü kokuları absorbe etmenin ve ayakkabılarınızın taze kokmasını sağlamanın etkili bir yoludur. Ayakkabılarınıza bir çay kaşığı karbonat ekleyin ve birkaç saat kadar bekletin. Daha sonrasında fazla karbonatı giderin veya iyice temizleyin.

"Ayakkabı kokusu gideren sprey kullanın"

Piyasada çok sayıda ayakkabı koku giderici sprey mevcuttur. Bu spreyleri ayakkabınızın içine ve dışına uygulamak kötü kokuları azaltabilir. Bu spreyler genel olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ayakkabılarınızın yeni ve taze kalmasına yardımcı olabilir.

"Esansiyel yağlardan kullanın"

Bazı esansiyel yağlar ayakkabılardaki kötü kokuların giderilmesine yardımcı olabilir. Bir pamuğa birkaç damla kadar lavanta, nane, çay ağacı ya da okaliptüs gibi bazı esansiyel yağları ekleyin. Daha sonra bu pamuğu ayakkabınızın içine koyun ve bir süre orada bırakın. Esansiyel yağların hoş aroması hoş olmayan kokuları gizler.

"Ayakkabıların iç tabanlarını sürekli değiştirin"

Ayakkabı iç tabanlarında ter ve bakteri birikerek kötü kokuların yayılmasına neden olabilir. Ayakkabılarınıza tabanlık değiştirerek veya tabanlık ekleyerek kötü kokuları azaltabilirsiniz.

Ayakkabıdaki kötü kokudan kurtaracak 7 kolay yöntem

"Ayakkabılarınızı dondurucuda dondurun"

Bu yöntem ayakkabılarınızın içindeki bakteri ve mantarları öldürmeye yardımcı olacaktır. Ayakkabılarınızı plastik bir poşete koyup buzdolabınızın dondurucu bölmesine koyun. Gece boyunca dondurucuda saklayın. Dondurucu sıcaklıklar bakteri ve mantarları öldürür. Ancak bu yöntem deriden ya da diğer hassas malzemelerden yapılan ayakkabılar için uygun olmaz.

"Ayakkabıları sürekli yıkayın"

Bazı ayakkabılar suya dayanıklı olarak üretilir ve doğrudan yıkanabilir. Ayakkabıları hafif deterjanla ve suyla dolu bir kovaya koyun. İç ve dış yüzeyleri fırça veya bezle nazikçe silin. Daha sonrasında yice durulayın ve havayla kurumaya bırakın. Ancak deri veya hassas malzemelerle yapılmış ayakkabıları yıkamadan hemen önce üreticinin talimatlarını okumak önemlidir.