Alüminyum folyonun şaşırtan kullanım alanları! Sarıp bekleyin, sonucu görün

Mutfakta sıkça kullandığınız alüminyum folyonun bu işe yaradığını daha önce hiç duymadınız. İşte detaylar....

Alüminyum folyonun şaşırtan kullanım alanları! Sarıp bekleyin, sonucu görün

ALİMİNYUM FOLYONUN BU ÖZELLİĞİNİ BİLMİYORSUNUZ…

Mutfakta sıkça kullanılan alüminyum folyo, aslında çoğu kişinin bilmediği pratik bir işleve sahip. Yemekler pişme esnasında kullanılan ve ısı yalıtımı görevi gören alüminyum folyolar bilmediğiniz daha bir çok kullanım işlevine sahip. Yorgunluktan vücuttaki şişkinliğe ve ağrıya bile iyi gelen alüminyum folyo bu yönünü kimse bilmiyor.

alüminyum

Alüminyum folyo, genellikle mutfak malzemesi olarak kullanıldığı için çoğu kişi farklı kullanım amaçları olduğunu ne yazık ki bilmiyor. Bunların dışında alüminyum folyo sağlık alanında kullanılan bir maddedir. Kötü bir görüntüsü olan boruları ya da ağrılı bölgenizi alüminyum folyo ile sarabilirsiniz. Hatta hassas kıyafetleri ütülerken de folyonun iletkenliğinden yararlanabilirsiniz. Ağrıyan ya da şişkinlik oluşan bölgenize saracağınız folyo sizi tedavi edebilir.

AĞRILI BÖLGE İÇİN KULLANIMI

Vücudunuzda eğer ağrıyan bir yeriniz var ise bu bölgeye alüminyum folyo sarıp iyileştirebilirsiniz. Ağrı olan bölgede yaklaşık olarak 12 saat bekleteceğiniz folyo sizin ağrınızın azalmasına neden olacaktır. Yurt dışında yapılan bir araştırma yanık tedavisinde de folyo ile tedavi edilebildiğini belirtiyor. Yorgun olduğunuz zamanlarda bir parça alüminyum folyoyu dondurucuya atıp bekletin sonra yüzünüze maske olarak kullanın. Bu şekilde göz altı morluklarına ve yorgunluğa iyi gelen folyo cildinizin hemen toparlanmasını sağlayacaktır.