100 yaşını görmenin anahtarı bu besinde! Ömrünüze en az 10 yıl katıyor

Dr. Sarah, yaşamımızı uzatabilmek adına herkesin bazı basit adımları atabileceğini söyledi. Uzun yaşamanın sırrının beslenmede gizli olduğunu belirten uzman isim tarafından seçilen tüm meyve ve sebzeler hakkında bilinmeyen detaylar haberimizde..

100 yaşını görmenin anahtarı bu besinde! Ömrünüze en az 10 yıl katıyor

Uzun ve sağlıklı yaşam dengeli ve aynı zamanda çeşitli beslenme ile başlamaktadır. Bol miktarda meyve, sebze ve tam tahıl tüketmeniz ve ihtiyacınız olan proteini sağlıklı kaynaklardan almanız önemlidir. Sağlıklı yağlar ve Omega-3 yağ asitleriyle birlikte lif içeren gıdalar tüketmek önemlidir. Ancak besin maddesinin uzun ömürlülük açısından belirli faydalarının olup olmadığını bilmek için doktorunuza danışmanız gerekir.

Mevcut ortalama yaşam süresinin erkeklerde 79, kadınlarda da 82 yıl olduğu söylenir. Bunların bir kısmının genetik faktörlere bağlı olduğu söylense de Dr. Sarah Kayat, bir açıklamasında meyve ve sebze tüketmenin önemini anlattı.

Doktorun açıklaması şöyle oldu: "Haftada 30 çeşit meyve ve aynı zamanda sebze yemenin sağlığa faydalı olduğunu biliyoruz. Mesela brokoli, antioksidan ve antiinflamatuar özellikleriyle bilinen, sülforafan adı verilen kimyasal içermektedir. Brokoli yedikten sonra kandaki seviyeleri artıyor, yani: “Bağışıklık savunmanızı desteklediğini göreceksiniz. Sülforafan ise kanserle mücadelede etkili bir ilaçtır."

Ömrünüze ömür katar!

100 yaşını görmenin anahtarı bu besinde

Çalışmalar, bileşiğin kolon kanseri de dahil olmak üzere pekçok kanser türünde risk azalması ile ilgili olduğunu gösterdi. Dr. Sarah, konuyla ilgili açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

"Brokoli aynı zamanda C, A, K vitimanini ve diğer önemli besinleri de içermektedir. Örneğin A vitamini gözlere çok faydalıdır. atarakt riskini azaltır ve yaşa bağlı olan görme kaybını önlemeye yardımcı olur. Çeşitli çalışmalar brokoli'nin kalp sağlığını birçok yönden desteklediğini göstermiştir. Yüksek düzey LDL kolesterol ve "kötü" trigliseritler, kalp hastalığında önemli risk faktörleri olarak bilinir. Ancak brokoli bu belirtilerin iyileştirilmesinde rol oynamaktadır. Bir çalışmada oz brokoli filizini takviye olarak alanların trigliserit ve "kötü" LDL kolesterollerinde seviye düşüklüğü yaşadıkları gözlemlenirken "iyi" HDL kolesterol seviyelerinin de arttığı bulunmuştur."