Usta dondurmacılara taş çıkaran lezzet! 3 malzemeyle pastane tadında dondurma: Yiyen bir daha isteyecek

Her evde bulunan 3 malzeme ile 5 dakikada kolay dondurma yapmak isteyenler buraya! Çocukların bayıldığı, tadanların asla evde yapıldığına inanmadığı pratik dondurma tarifimiz sizlerle...

Usta dondurmacılara taş çıkaran lezzet! 3 malzemeyle pastane tadında dondurma: Yiyen bir daha isteyecek

Evinizde bulunan sadece 3 malzemeyle, sadece 5 dakikada nefis ve pratik bir dondurma yapabilirsiniz! Çocuklarınızın ve tüm ailenizin bayılacağı bu tarifle marketten aldığınız hazır dondurmaları aratmayacaksınız. Üstelik, tamamen doğal ve sağlıklı bir tarif!

Bu pratik dondurma tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit: süt, muz ve bal! Evinizde bu malzemeleri bulmak çok kolay, hemen tarife geçelim.

İlk olarak, bir adet olgun muzu soyup dilimleyin ve bir kaba koyun. Ardından, yarım su bardağı sütü muzun üzerine ekleyin. Eğer evde süt yoksa, badem sütü, hindistan cevizi sütü veya soya sütü gibi alternatifleri de kullanabilirsiniz. Süt yerine yoğurt da tercih edebilirsiniz. Son olarak, tatlandırmak için bir yemek kaşığı bal ekleyin.

Şimdi sıra geldi blenderı çalıştırmaya! Muz, süt ve balı güzelce karıştırmak için blenderı kullanın. Karışım kremamsı ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blendırdan geçirin. İşte detaylar...

dondurma tarifi

3 MALZEMEYLE BİRLİKTE NEFİS VE PRATİK DONDURMA TARİFİ

Hazırladığınız dondurma karışımını bir kap ya da dondurma kutusuna aktarın ve buzdolabında 2 saat kadar soğutun. Eğer daha hızlı sonuç almak istiyorsanız, karışımı buzlukta da dondurabilirsiniz. Fakat, dondurma kıvamına gelmesi için biraz daha uzun süre gerekebilir. İşte diğer ayrıntılar...

para

Dondurma karışımınız iyice soğuyup donduktan sonra servise hazır olacak! Artık ev yapımı ve sağlıklı dondurmanızı afiyetle yiyebilirsiniz. Üstelik içinde hiçbir katkı maddesi veya koruyucu madde bulunmadığı için, tamamen doğal ve güvenle tüketebilirsiniz.

Bu pratik dondurma tarifi çocukların favorisi olacak, emin olun! Ayrıca, misafirlerinize de sürpriz bir tatlı sunabilirsiniz. Onlar da evde yapıldığına inanamayacaklar!

Sıcak yaz günlerinde serinlemek için mükemmel bir seçenek olan bu tarifi denemek için hemen mutfağa geçin. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir dondurma yapmak için sadece 3 malzemeye ve 5 dakikaya ihtiyacınız var. Dondurma keyfini doyasıya yaşamak için bu pratik tarifi mutlaka deneyin! Afiyet olsun!

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz 3 malzemeli dondurma tarifi için ihtiyacınız olanlar: 450 ml süt, 125 gram şeker, 3 adet yumurta ve tercihe göre 1 gram şekerli vanilin.

Tarife başlamak için ilk adım, sütü bir tencereye alıp ısıtmak. Kaynama noktasına gelmemesine özen gösterin.

Yumurta sarısını yumurta beyazından ayırın. Ayırdığınız yumurta sarısına bir kaşık şeker ve biraz ılık süt ekleyerek karıştırın. Şekerli vanilini de ekleyin.

Hazırladığınız yumurta sarısını ısıttığınız sütün içine ekleyerek karıştırın. Karışımı ocağa alın ve köpük köpük olup kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Sonra soğumaya bırakın.

Yumurta beyazına 125 gram şeker ekleyerek iyice karıştırın. Ayrı bir tencerede su kaynatın. Şekerli yumurta karışımını cam bir kaseye alın ve bu kaseyi kaynar suyun üstüne koyarak benmari yöntemiyle pişirin. Karışımı sürekli karıştırarak ocaktan alın.

Ocaktan aldığınız yumurta akını mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Sonra ocaktan aldığınız yumurta sarısı karışımının içine ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Yumurta beyazının sönmesi önemli değil.

Karışımı mikserle güzelce çırpın ve buzluğa koyun. Donduktan sonra kaşıkla servis edebilirsiniz. Üstünü fıstık, fındık veya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Kolayca hazırlayabileceğiniz bu dondurma tarifi, marketten aldığınız dondurmaları aratmayacak kadar lezzetli ve pratik. Evde yapıldığına inanmakta zorlanacaksınız! Evinizde bulunan malzemelerle çocuklarınızın ve tüm ailenizin favorisi olacak bu dondurmayı denemenizi şiddetle öneriyoruz. Tarifi uygulayarak kendi ev yapımı dondurmanızı yapmak, ailece keyifli bir tatlı zaman geçirmenizi sağlayacak. Afiyet olsun!