Taş gibi yoğurt mayalamak artık hayal değil! Kimsenin bilmediği püf nokta ortaya çıktı: Hazır yoğurt almaya son

Evde yoğurt mayalamak için bunları yapın. İşte sır gibi saklanan formül…

Taş gibi yoğurt mayalamak artık hayal değil! Kimsenin bilmediği püf nokta ortaya çıktı: Hazır yoğurt almaya son

Evde Taş Gibi Yoğurt Mayısalamak İçin Bunu Yapın

yoğurt mayalama

Günümüzde evde yoğurt mayalamak oldukça yaygınlaştı. Çoğu kişi mayaladıkları yoğurtların sulu, akışkan ve ekşi olmasından dert yanıyor. Peki ev yoğurdunun sert olması için nasıl mayalamak gerekiyor? Gelin bu sorunun cevabına bakalım.

Doğru Sütü Seçmek Çok Önemli

Yoğurt mayalanacağı zaman  süt seçimi ile ilgili akıllarda iki seçenek oluşuyor. Genellikle insanlar süt seçimi yaparken pastörize ve çiğ süt arasında karar vermekte zorluk çekiyor. Yoğurt yapmak için en doğru süt çiğ süt çekmektir.

Yapılacak yoğurdun istenilen kıvamda olması için sütün ham şekilde olması önemlidir. Çeşitli işlemden geçen pastörize süt, yoğurdu mayalarken bir takım aksiliklere neden olabilir. Ancak pastörize süt kullanımıyla da yoğurt mayalamak da mümkündür.

Yoğurt mayalarken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de süt sıcaklığı ile ilgilidir. Gerektiğinden fazla sıcak olan süt, yoğurdun yumuşamasına sebep olur. Bu sebeple yoğurt mayalarken olması gereken süt ısısı 40 derece olmalıdır.

Mayısalama işleminde yoğurdun sulanmasını önleyen taktik ise mayalama işleminde tuz kullanmaktır. Yoğurt mayası süte karıştırılırken yarım çay kaşığı tuz, yoğurdun sertleşmesini sağlıyor.

Çoğu insanın ev yoğurdu olarak nitelendirdiği evde mayalanarak hazırlanan yoğurt, sağlığa zarar verebilecek pek çok katkı maddesinin dışında kalıyor. Ev yoğurdu çoğu kişiye hem sağlık hem de ekonomik yönden çok daha faydalı ve rahat oluyor.

Evde yoğurt mayalamak için;

• Tencereye süt ekleyin.

• Sütü koymuş olduğunuz tencerenin içerisine bir fincan tabağı ya da farklı bir aparat eklenebilir. Bu, sütün taşması durumunda sorun olmamasını sağlar.

• Süt kaynamaya başladıktan sonra kendi seviyesinin bir parmak altına indikten sonra ocaktan alabilirsiniz.

• Kaynadıktan sonra kepçe yardımıyla sütü kavanozlara boşaltın.

• Sütün ısısı mayalanma kıvamına geldikten sonra her bir kavanoza bir çay kaşığı maya ekleyip karıştırın.

• Hazırlamış olduğunuz yoğurtları birkaç kat beze sarıp ısı kaybını önleyin.

• Mayısalanma süresi size bağlıdır. Örneğin gece 24.00’te mayalanan yoğurdu sabah 08.00’ de buzdolabına koymanız gerekiyor. Sonrasında buzdolabında 24 saat bekledikten sonra yoğurdunuz hazır. Afiyet olsun.