Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep'e duyuru geldi! Tam 6 ay daha süre verildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Yasa Resmi Gazete'de yürürlüğe girdi. 6 Şubat depreminde etkilenen iller belirlendi. O iller için 6 ay daha süre verildi. İşte ayrıntılar.

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep'e duyuru geldi! Tam 6 ay daha süre verildi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Hazine ve Maliye tarafından yapılan yeni tebliğinde iller belirlendi. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye Nurdağı ilçeleri!

deprem

6 Şubat depreminden etkilenen illerle ilgili yeni kararlar alındı. Karar sonucunda tarih verildi ve altı aylık bir uzatma ortaya çıktı.

6 AYLIK UZATMA KARARI ALINDI

Karar, depremden etkilenen binlerce işçi ve işveren için alındı. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile İslahiye ve Nurdağı yöresinde yayımlanan Vergi Dairesinin Bazı Alacaklarının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında sayılı Genel Kanuna göre durum devam ediyor ve 29 Şubat'a kadar borçların yeniden yapılandırılmasını uygun gördü

Maliye Bakanlığı , arazi alanında Mücbir Sebebin devam ettiği 29 Şubat 2024 tarihine kadar Borç Bildirimi yayınladı. Açıklamada şunlar yer aldı:

Mükellefin birinci taksiti 1 Nisan 2024'e, ikinci taksiti 30 Nisan 2024'e kadar, diğer taksitleri ise takip eden aylarda ödemesi gerekiyor. Mükellefin vergi matrahı ve vergi artışı başvuru süresi 29 Şubat 2024; 31.3.2024 gelir, kurumlar ve KDV ile gelir ve kurumlar vergisinin ödeme süresi olarak belirlenmiştir.

Bu tutar için başvurduğunuzda, ilk taksit Mart 2024'ten itibaren 12 eşit taksitte ödenebilir.