Kafelerde limonata içmeye son! Evdeki malzemelerle en meşhurlarına taş çıkaran limonata tarifi

Limonata en popüler içeceklerden biridir. Evde limon varsa bu tarif sayesinde en meşhurlarına taş çıkaran limonata yapabilirsiniz.

Kafelerde limonata içmeye son! Evdeki malzemelerle en meşhurlarına taş çıkaran limonata tarifi

Limonata, sıcak yaz günlerinde en sevilen meşrubatlardan biridir. Limonata, limon suyu, su ile şekerin karıştırılmasıyla yapılan bir içecektir. Limon içeriği nedeniyle serinletici ve sağlıklı içecek olarak kabul edilir. Limonun sağlığa birçok faydası vardır.

C vitamini içeriği bağışıklık sistemini güçlendirirken vücudu hastalıklardan korur. Ayrıca limon sindirim sistemini düzenlerken metabolizmayı da hızlandırır. Bundan dolayı limonata sağlık içeceği olarak tercih edilmektedir. Limonata hazırlamak çok kolaydır. Limonata tarifinin detaylarını ise sizler için hazırladık..

Limonata tarifi

Limonata tarifi için malzemeler:

8 limon

2 su bardağı toz şeker

2 bardak soğuk su

buz

taze nane

Limonata tarifinin hazırlanışı:

Limonları yıkadıktan sonra bir kasede rendeleyin. Daha sonra 6 adet limonu doğrayın ve rendelenmiş kabuğun içine yerleştirin. Toz şeker ekleyin ve suyunu çıkarmak için öğütün. Kalan 2 limonun suyunu sıkın ve ekleyin.

yice yoğurduktan sonra süzgeçten geçirin. Üzerine soğuk su ilave edip buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Dinlendikten sonra ekstra lezzet için nane yapraklarını ekleyin. Hemen servis yapın. Afiyet olsun!