İster beslenme çantasına ister misafire! Yarım saatte hazır kartopu kurabiye tarihi!

Görüntüsü ve lezzetiyle kalpleri kazanan kartopu kurabiyesi, misafirlere sunulabilecek en güzel tarifler olarak belirlendi. Çocukların bayılacağı kartopu kurabiyenin malzemeleri ve yapılışı.

İster beslenme çantasına ister misafire! Yarım saatte hazır kartopu kurabiye tarihi!

Bademli kartopu kurabiyesini yapmak için sadece 45 dakikanızı ayırmanız yeterli. Çay saatlerinde farklı tarif olarak sunulacak bu lezzet hem kolay hemde oldukça kolay olmasıyla tercih ediliyor. Badem ve limon ile zenginleştirilen bu tarif çocuklarınızın da beğenisini toplayacak.

KARTOPU KURABİYE MALZEMELERİ

200 gr Un

225 gr oda sıcaklığında tereyağı

24 gr (3 kaşık) mısır nişastası

 tuz

Yarım su bardağı pudra şekeri

2 adet limon kabuğunun rendesi

1 vanilya

80 gr küçük küçük doğranmış badem

Üzeri için

1,5 su bardağı pudra şekeri

kartopu kurabiye

TARİF

Un, nişasta ve tuzu kaba alarak karıştırılır. Başka bir kap içerisinde tereyağı ve pudra şekeri iyice çırpılarak homojen kıvama getirilir. Limon kabuğu rendesi, vanilya ve doğranmış bademler eklenerek un ilave edilir ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur beklemeye alınarak 45 dakika üzeri kapalı olacak şekilde tutulur.

Bekleyen hamurlara şekil vererek 180 derece ayarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyulur. 15-20 dakika kızarana kadar pişen kurabiyeler alınarak ilk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekerine bulanır ve servis edilir.