İstenmeyen tüylere ev usulü çözüm! Epilasyona gerek kalmayacak: Tek seferde silip süpürüyor

Vücudunuzdaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için bu doğal yöntemi deneyin ve sonuçlara hayran kalacaksınız. Bu, vücuttaki tüm tüyleri yok eden doğal bir bitki ve yağdır.

İstenmeyen tüylere ev usulü çözüm! Epilasyona gerek kalmayacak: Tek seferde silip süpürüyor

Folikülün içinde bulunan tüyler estetik ve sağlıklı bir görünümü etkiler. Bu saç sorunlarına hızlı çözüm isteyenler için hamam otları en etkili çözümdür. Hamam otu, tüylerin uzun süre dökülmemesi için köklerinden döker.

Hamam otu ve yağı

Alerjik yan etkisi yoktur, hızlı epilasyon ve pürüzsüz cilt sağlar. Osmanlı dönemi saraylarının kadınları banyo bitkilerini en çok kullanırlardı. Hamam otları sayesinde güzelliğini koruyan saray kadınları, ciltlerini yumuşak ve güzel tutmak için bu bitkileri kullandıktan sonra çeşitli ritüeller uygulamışlardır.

PEKİ HAMAM OTU İLE TÜYLER NASIL ALINIR?

Çalı şeklinde bir bitkidir. Güneşte kuruduktan sonra tozu iyice alın. Bu toza bir çay kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı sirke ekleyin.

Karıştırdıktan sonra tüm vücuda uygulayın. Hafif bir yanma etkisi yaratır. 30-40 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayınız.

Hamam otu ve yağı

Ardından hamam otunu yağını tüm vücudunuza uygulayın. Hamam otu ayrıca batık oluşumuna da izin vermez. Banyodan sonra, terden kaynaklanan kokuyu önlemek için cildinizi lavanta veya papatya bazlı bir kremle nemlendirin.

İltihabı da kurutarak gözenekleri daraltır. Cilt dokusunun yenilenmesini de destekler.