Emekliye ayrılan bu 3 bölgeye göç ediyor! Emeklilerin yeni rotası oldu

Emekliler şehrin gürültüsünden kurtulmak için buralara göç etmeye başladı! Tüm detaylar haberimizde.

Emekliye ayrılan bu 3 bölgeye göç ediyor! Emeklilerin yeni rotası oldu

Emekliye ayrılan insanlar kafa dinlemek için yeni rota çizmeye başladı. Bu bölgelere resmen göç başladı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLERİN YENİ ROTALARI

Emekliye ayrılan Balıkesirli vatandaşların yeni rotaları belli oldu. Emekliler Papazlık Köyü, Gömeç ve Bereketli Köyü'ne akın akın gitmeye başladı. Papazlık Köyü tarihi köylerden biri olarak bilinir ve Altınoluk merkezden 5 dakika bir yürüme mesafesi uzaklıktadır. Eski Türk ve Rumların yaşadığı köyün merkezinde çiğ börek yemek, tarihi yerler gezmek ve müze gezmek gibi etkinlikler vardır. Gömeç ve Cunda arasında kalan Hasır Adası ise gizli bir ada olarak biliniyor. Gömeçli kaptanların yerini bildiği bu adanınsa açık bir adresi yok. Suyun altında gizli olan bu adada suyun üstünde yürüyor gibi hissetmeniz mümkün. Bereketli Köyü ise Manyas kıyısında yer alan bir balıkçı köyü olarak biliniyor. Yazın balıklar yumurtlamak için burayı tercih ediyor ve balıkçılar da avlanmak için sık sık buraya uğruyor. Eylül ayında bu alan birçok fotoğrafçının da kadrajına girmeyi başarıyor. 

emeklilerin yeni tatil rotaları

Balıkesir Ege ve Marmara Bölgesi arasında yer alan bir şehirdir ve doğal güzelliği, tarihi ve kültürel mirası, termal kaynağı, plajlarıyla ünlü bir ildir. Balıkesir plajları sebebiyle de sık sık tatilcilerin tercihi haline geliyor. Sarımsaklı Plajı Sarımsaklı ilçesinde bulunuyor ve 8 km uzunluğunda bir plaj olarak biliniyor. Suyunun temizliği ve berraklığı sebebiyle sık sık tercih edilen plajın yakınlarında otel ve pansiyonlar da bulunuyor. Erdek Kapıdağ Plajı ise 2 km uzunluktadır. Suyu sığ ve ılık olan plaj içinde şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, kafe ve restoran bulunuyor. Plaja yakın bölgelerde otel ve pansiyonlar da yer alıyor. Altınoluk Altınkum Plajı ise Edremit ilçesine bağı ve 3 km uzunluğa sahip. Suyu berrak ve serin olan bu plajda şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, restoran ve kafe gibi seçenekler bulunuyor. Plaja yakın bölgelerde ise otel ve pansiyonlar var. Burhaniye Ören plajı 4 km uzunluğa sahip ve suyunun berrak ve temizliği sayesinde sık sık tercih ediliyor. Plaj içinde şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, kafe ve restoran gibi seçenekler bulunuyor. Son olarak Akçay Güre Plajı ise 2 km uzunluğunda kumsala sahip ve suyunun berraklığı sayesinde tatilcilerin gözde noktalarından bir tanesi. Plaj içinde şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, kafe, restoran gibi işletmeler olan plajda konaklama imkanı da sunuluyor.