Ankara Yenimahalle, Keçiören, Mamak, Sincan, Çankaya ilçelerinde oturanlar dikkat! Başınızı camdan bile çıkarmayın

Ülkemizi etkisi altına alan sıcak hava dalgası, hafta sonu boyunca devam edeceğine dair uzmanlar tarafından bildirildi. Özellikle Ankara için uyarılarda bulunan uzmanlar, başkentteki hava sıcaklığının 39-40 derece aralığına ulaşabileceğini ifade etti.

Ankara Yenimahalle, Keçiören, Mamak, Sincan, Çankaya ilçelerinde oturanlar dikkat! Başınızı camdan bile çıkarmayın

Ülkemiz, son yılların en sıcak yazlarından birini yaşamaktadır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü neredeyse her gün uyarılar yayınlıyor. Bugün gelen uyarılar ise endişe verici niteliktedir. Marmara ve kıyı Ege bölgeleri dışında, mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde sıcaklıklar bekleniyor. Uzmanlar, sıcaklıkların İstanbul ve İzmir'de mevsim normallerine yakın, ancak Ankara'da mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde seyredeceğini belirtmektedir.

LİBYA KAYNAKLI SICAK HAVA DALGASI GEÇMEYECEK

Libya üzerinden gelen sıcak hava dalgası ülkemizi kolayca terk etmeyecek gibi görünmektedir. Başkent Ankara'da çöl sıcakları etkisini gösterecek ve termometreler 40 dereceyi aşması bekleniyor. İstanbul'da sıcaklıklar 35 dereceye kadar çıkmış durumda, İzmir ise 34 derece ancak nem seviyesi rahatsız edici düzeylerde olacak. Marmara'da yüksek sıcaklıklar başlamış durumda. Sakarya ve Kocaeli bölgelerinde 37 derece sıcaklık görülüyor. Edirne ise 34 derece sıcaklıkla karşı karşıya. Poyraz rüzgarı hala sert esmekte, ancak nem seviyesinde düşüş bekleniyor. İç Anadolu bölgeleri son ayların en sıcak dönemini yaşayacak. Kayseri 42, Nevşehir ve Eskişehir 41, Konya ise 40 derece sıcaklıkla karşı karşıya. Gece sıcaklıkları ise 18 ila 22 derece arasında değişecek.

sıcak hava

"SICAK HAVA DALGASININ ETKİSİ DEVAM EDİYOR"

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, ülke genelinde yaşanacak hava sıcaklıkları hakkında açıklamalarda bulundu. İşte o ifadeler:

"Türkiye, sıcak hava dalgasının etkisi altında. Marmara ve kıyı Ege bölgeleri dışında tüm yurtta sıcaklıklar, mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyrine devam edecek. Sıcaklıklar hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek."

ANKARA YANACAK

Ankara'nın aşırı sıcaklarla karşı karşıya kalacağını belirten Çelik, "Önümüzdeki 5 gün boyunca İstanbul'da en yüksek sıcaklık 30 derece civarında olacak. İzmir'de en yüksek sıcaklık 32-33 derece arasında değişecek. Ankara'da ise önümüzdeki günlerde 39-40 derece sıcaklık bekleniyor" dedi.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com