Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan'da oturanlar dikkat! EDAŞ duyuru yaptı

Ankara elektrik kesintisi ne kadar sürecek? 29 Ağustos 2023 Ankara elektrikler ne zaman gelecek? İşte detaylar...

Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan'da oturanlar dikkat! EDAŞ duyuru yaptı

Ankara'nın başkent olma sıfatıyla enerji ihtiyacının yoğun olduğu bir şehir olması, zaman zaman planlı elektrik kesintilerinin yaşanmasına neden olabiliyor. Bu kapsamda Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi (BAŞKENTEDAŞ), 29 Ağustos tarihinde Ankara'nın çeşitli ilçelerinde elektrik kesintileri yapılacağını duyurdu. Detaylara göre, elektrik kesintileri ilçelere ve mahallelere göre farklı sürelerde gerçekleşecek.

Keçiören, Yenimahalle, Çankaya, Mamak, Etimesgut, Sincan, Altındağ ve diğer birçok ilçede elektrik kesintisinin yaşanacağı belirtilirken, kesinti süreleri de ilçelere göre değişkenlik gösterecek. Ankara halkının etkilenmemesi için planlı kesintilerin büyük bir titizlikle organize edildiği belirtiliyor.

ankara elektrik kesintisi ne kadar sürecek

BAŞKENTEDAŞ yetkilileri, elektrik kesintilerinin enerji altyapısının bakım ve geliştirilmesi amacıyla yapıldığını ve vatandaşların bu süre zarfında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli önlemlerin alındığını vurguladı. Kesinti sürelerinin kısa tutulmaya çalışıldığı ve elektrik enerjisinin en kısa sürede normale döndürülmesi için ekiplerin aktif bir şekilde çalıştığı ifade edildi.

Ankara'da yaşayan vatandaşlar, kesinti yaşanacak bölgeler ve süreler hakkında daha fazla bilgi almak için BAŞKENTEDAŞ'ın resmi internet sitesini veya müşteri hizmetlerini kullanabilirler. Planlı elektrik kesintileri ile ilgili duyuruların düzenli olarak güncellendiği ve vatandaşların haberdar olması için gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Bölgenizdeki elektrik kesintisinin ne zamana kadar devam edeceğini öğrenmek için buraya tıklayın.

Elektrik kesintileri, enerji altyapısının sürdürülebilirliği ve daha güvenli bir enerji temini için kaçınılmaz bir gereklilik olsa da, vatandaşların kesinti zamanlarında gerekli tedbirleri almaları ve planlarını buna göre düzenlemeleri öneriliyor.