Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan Selçuk Özdağ, Uğuroğlu ve Hatipoğlu'na Saldırılarla İlgili Açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanlarından Afşin Hatipoğlu'na yönelik evlerinin önünde gerçekleşen saldırılarla ilgili mesaj geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan Selçuk Özdağ, Uğuroğlu ve Hatipoğlu'na Saldırılarla İlgili Açıklama

Saldırıyı kınadığını vurgulayan İletişim Başkanı Altun, saldırganların en kısa sürede adalet önüne çıkarılacağını söyledi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Orhan Uğuroğlu, Selçuk Özdağ ve Afşin Hatipoğlu’na yapılan saldırıları telin ediyorum. Failler en kısa sürede adalet önüne çıkarılacaktır. Devletimiz, demokrasi ve fikir özgürlüğünün teminatıdır." ifadelerini kullandı.

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DAVUTOĞLU'NDAN SALDIRININ ARDINDAN AÇIKLAMA:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cuma namazına gitmek üzere evinden çıktığı anda silahlı ve sopalı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ı hastanede ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


Bu herhangi bir saldırı, adi suç değil, kişisel husumetten kaynaklı saldırı değildir. Dün Afşin Hatipoğlu'na, bugün Selçuk Özdağ'a daha sonra da Orhan Uğuroğlu'na yapılan saldırılar bir çete tarafından yapıldığı aşikardır. Piyonlara bakmamak lazım, piyonların arkasında kimler varsa, Türkiye'yi 90'lı yıllara götürmek isteyen kim varsa buradan sesleniyorum, asla bu senaryonuzun gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz. Biz 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın , 15 Temmuz'un ateş çemberlerinden geçtik, gerekirse yine geçeriz. Bu ülkeyi 90'lı yılların Türkiye'sine dönmesine müsaade etmeyeceğiz.

Bizi yıldıramazsınız, bizi korkutamazsınız. Bu alçakça saldırılar, bu tür saldırılar korkakların, alçakların saldırısıdır. Savunmasız, Cuma namazına gitmek için 5 kişi silahla sopayla saldırmaya yiğitlik denmez, buna alçaklık, kalleşlik denir. Ne Selçuk bey, ne de başka bir arkadaşımız buradan geri dönmez.

Tüm siyasi partiler aradılar, açıklama yaptılar. Resmen liderleri bazında açıklama yapmayan iki parti var, ne Sn. Cumhurbaşkanı ne de Bahçeli bu alçakça saldırıyı kınayan açıklama yapmadı. Bizim birinci dereceden muhatabımız Sn. Cumhurbaşkanıdır. 10 saat geçti. Çok sıradan olaylarda, kendisi gibi düşünmeyenleri teröristlikle itham ederken, bugün Ankara'nın ortasında terör faaliyeti yapıldı. Bu herhangi bir saldırı değil, bu Türkiye'de rejimi değiştirmeye, bir dikta rejimi isteyenlere, düzeni yıkmaya paralelinde ele alınmalı. Başka hiç bir AK Partili vekilin açıklaması , bakanın açıklaması bizi tatmin etmez.

Sn. Cumhurbaşkanı çıkmalı, bunun bir terör faaliyeti olduğunu söylemelidir. Dememesi halinde, susması halinde, bu tür saldırılar yapanları teşvik etmiş olur. Sn. Bahçeli de Genel Başkan yardımcısının Sn. Özdağ'ı hedef alan sözlerinden sonra çıkıp, bu saldırıyı kınadığını ifade etmelidir. Ankara'nın ortasında terör inmişse, Ankara'nın ortasında siyasiler, gazeteciler dövülüyorsa, buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi teröristlere de çetelere de asla teslim etmeyeceğiz."  ifadelerini kullandı.

SİYASİ PARTİ LİDERLERİNDEN AÇIKLAMALARI: