Kamuya Memur Alımında Yeniden Güvenlik Soruşturması Geliyor

Kamuya memur alımında güvenlik soruşturması yeniden geliyor. AK Parti tarafından hazırlanan teklifin ilk detayları belli oldu.

Kamuya Memur Alımında Yeniden Güvenlik Soruşturması Geliyor

Güvenlik soruşturması teklifinin detayları belli oldu.

Kamuya memur alımında güvenlik soruşturması için son dakika gelişmesi yaşandı. AK Parti kulislerindne alınan bilgilere göre güvenlik soruşturması teklifinde sona gelindiği ve düzenlemenin önümüzdeki günlerde düzenlemenin torba yasa içinde meclise getirileceği bildirildi. 

YAKINLARA BAKILMAYACAK

Edinilen bilgilere göre yeni teklifte , memuriyette atamada kişinin eşi annesi babasına bakılmayacak ve atamada bunlar engel olmayacak. 

Söz konusu taslakta yer alan 'anayasaya, devlete sadakat ve bağlılık' şeklinde soyut kriterlerin yer alması AK Parti'li hukkuçu kurmaylarından da itiraz geldi. Bunun üzerine ilgili madde tekliften çıkarılarak yeniden çalışma yapıldı. Öte yandan bu madde, TBMM 'de muhalefet partilerinin de tepkisine neden olmuştu. 

DAVA VE HÜKÜM OLUP OLMADIĞINA İLİŞKİN SOMUT VERİYE BAKILACAK

AK Parti tarafından hazırlanan ve önümüzdeki haftalarda TBMM 'ye getirilmesi beklenen teklifte kişinin hakkında dava veya hüküm olup olmadığına ilişkin somut veri olan arşiv araştırmasına bakılacak ve bu yeterli olacak. 

Somut olmayan kriterlerin yerine incelemenin sadece ilgili nin kendisiyle ilgili yapılması, birinci - ikinci derece yakınlarını kapsamaması , kişinin hakkındaki iddiaların gerekçelendirilmesi, önerileri gündeme alındı.

BABASI KARDEŞİ FETÖ 'CÜ GEREKÇELERİ KALKACAK

Bu düzenleme yasalaşırsa, özellikle ilgili hakkında 'babası FETÖ'cü, kardeşi FETÖ'den tutuklandı' gibi gerekçelerle kişilerin memuriyete giriş engellenmeyecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA