Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Yapacak 27 Bin Kadro Dağılımı Belli Belli Oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından 85 bin kamu personeli alımı müjdesi geldi. 85 binden 27 bin kadro belli oldu.

Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Yapacak 27 Bin Kadro Dağılımı Belli Belli Oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile 85 bin kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Bakan Koca, net bir tarih vermese de alımların bu sene içinde yapılacağını söyledi.

27 Bin Kontenjan Belli Oldu

Resmi Gazetede yayımlanan ilanla Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak 85 bin personel için 27 bin kişilik kontenjan belli oldu. Cumhurbaşkanı kararına göre, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında, sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2022 yılının sonuna kadar uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin olarak tespit edildi.

27 Bin Kadro Dağılımı

Uzman Tabip: 19.694 personel

Tabip: 7.144 personel

Ebe: 147 personel

Sağlık Memuru: 38 personel

Hemşire: 3 personel

Diş Tabibi: 1 personel

Diyetisyen: 1 personel

Psikolog: 1 personel

Sağlık Teknikeri: 1 personel

Bu Yıl Hepsi Alınacak

Bakan Koca 85 bin personel alımı için yaptığı açıklamasında, "Bu dönemde düşünün bizim 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep beraber göreceğiz. Toplam 85 bin atama bu yıl içerisinde yapılacak. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım. Kademeli olarak bu yıl hepsini alacağız. Sırayla gruplar halinde alım gerçekleşecek. Sabırla izlersek yılsonu aramızda yeni arkadaşları göreceğiz" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /