Adalet Bakanlığı'na 625 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak - Boy Kilo ve Diğer Şartlar

Lise mezunları için Adalet Bakanlığı'nda çalışma imkanı... Adalet Bakanlığı'nın koruma ve güvenlik görevlisi alımına silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip lise mezunları başvuru yapabilecek. Başvuru yapmak isteyen adayların KPSS ve diğer şartları da yerine getirmesi gerekiyor. Yeni memur alımı duyurularını art arda yayımlayan Adalet Bakanlığı'nın son duyuruları ve yeni iş haberlerine ilişkin tüm gelişmeler Kamu Bülteni Haber Sitesinde...

Adalet Bakanlığı'na 625 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak - Boy Kilo ve Diğer Şartlar

Adalet Bakanlığı'na en az lise ve dengi okullardan mezun, özel güvenlik görevlisi kimlik kartı (silahlı) sahibi adaylardan, 18 yaşını doldurmuş, KPSS (Bknz. KPSS şartları) şartını yerine getiren (bknz, başvuru genel şartları) 30 yaşını bitirmemiş sözleşmeli 625 koruma ve güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirilecek. Bakanlığın Personel Genel Müdürlüğü sayfasından yapılan resmi bilgilendirmede, koruma ve güvenlik görevlisi alımında başvuru yapacak adaylardan erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm en düşük boy şartı aranırken, adayların boy-kilo endeksi şartlarını da yerine getirmesi gerektiği kaydedildi. 

Başvuru yapacak adayların görevini devamlı yapmasına engel oluşturabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmaması gerektiği de ilgili şartlar arasında yer alıyor. Başvurular , e-Devlet üzerinden yapılıyor. Adaylar , www.turkiye.gov.tr adresinden Adalet Bakanlığı İş Başvurusu ekranını üzerinden işlemlerini yapabilecekler. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nce yapılan bilgilendirmede başvuru sürecine ilişkin şahsen ya da posta yoluyla yapılan başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği yönünde vurgu yapıldı. 

ADALET BAKANLIĞI KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELER?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 12 Mart 2021 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,
  • Merkezî sınavın (lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; (1 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Koruma ve güvenlik görevlisi unvanı için 30 yaşını bitirmemiş olmak, (01 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
  • 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Bakanlık açıklamasında, e-Devlet başvurularına dikkat çekilerek, "Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak olup, adaylar 23/02/2021-12/03/2021 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, “Adalet Bakanlığı İş Başvurusu” ekranını kullanarak başvuruları gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir." denildi.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi unvanı için e-Devlet üzerinden başvuru yapacak adaylardan başvuru sırasında mezuniyeti gösterir öğrenim belgesi, özel güvenlik görevlisi kimlik kartı, güvenlik soruşturma formu talep edilecek. Adaylar, Personel Genel Müdürlüğü'nün sayfasından başvuru sonuçları, sınav ve atama sürecine ilişkin tüm bilgilendirmelere kolaylıkla erişim sağlayabilecekler.

KPSS ŞARTI
BAKANLIK BİLGİLENDİRMESİNDE KPSS İLE İLGİLİ ŞU İFADELERE YER VERİLDİ , "lisans mezunları için 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2020) KPSSP3, ön lisans mezunları için 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2020) KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2020) KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecektir."

KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMA, SON İŞ HABERLERİNİ TAİKP ETME VE DAHA FAZLASI İÇİN TÜRKİYE'NİN EN SEVİLEN SAYFASINA ÜCRETSİZ KATILMAK İSTİYORSAN TIKLA.

 KİMLER SINAVA GİRMEYE HAK KAZANACAK?

 Adaylar KPSS puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere ilan adalet komisyonu için ilan edilen pozisyon sayısının 3 katı içeirsinden sözlü sınava katılmaya hak kazanacaklar. Daha sonra adaylara sınav tarihi, yeri ayrıca ilan edilmeyecek. Tüm detaylar , ilgili komisyonun resmi sayfasından paylaşılacak. Konuya dair yapılan bilgilendirmede, "İlgili adalet komisyonu internet sitesinde ilan edilecektir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır." denildi.