Adalet Bakanlığı Memur (Pedagog Alımı) Başvuruları Başlıyor

Adalet Bakanlığı'na pedagog alımı için başvuru işlemleri başlıyor. T.C. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasından geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruda bakanlığa pedagog alımı için başvuruların 13 Ocak 2020 tarihinde başlayacağı belirtilmiş, başvuru işlemlerinin 24 Ocak 2020 tarihi itibariyle sona ereceği vurgulanmıştı. Adalet Bakanlığı Pedagog alımı için başvuru yapacak adaylar, başvuru genel ve özel şartlarına pgm.adalet.gov.tr adresinden kolaylıkla erişim sağlayabi

Adalet Bakanlığı Memur (Pedagog Alımı) Başvuruları Başlıyor

Adalet Bakanlığı'na pedagog alımı için süreç başlıyor. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda, " Bakanlığımız taşra kadrolarında çalıştırılmak üzere Ek-1 listede sınıfı, sayısı ve yeri belirtilen 7 pedagog kadrosuna sözlü sınav sonucuna göre personel alımı yapılacaktır. Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, 2018-KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak kaydıyla, pedagog unvanı için ilan edilen kadronun 5 katı aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. KPSS puanı ile sözlü sınavda alınan puanın aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılması suretiyle ilan edilen kadro sayısı kadar atama yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

YENİ MEMUR ALIMI DUYURULARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLA VE KATIL. 

Başvuru yapacak adayların uyması gereken şartlar aşağıdaki gibi oldu: 

Genel Şartlar:
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
2- 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almak gerekmektedir.
 
Özel Şartlar:
“Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık” veya “Eğitim Programları ve Öğretim” bölümlerinin birinden mezun olmak.

BAŞVURU SÜRECİ

Başvuru sürecine dair yapılan resmi bilgilendirmede ise, "Başvurular 13/01/2020 tarihinde başlayıp, 24/01/2020 tarihi mesai saati bitiminde sona erecektir. Başvuruların Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. (Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin ve başka başvuru formu kullananların başvuruları kabul edilmeyecektir.)" denildi. Detaylar için pgm.adalet.gov.tr adresi ziyaret edilebilir.