Tansiyon haplarını çöpe atın! Her gün aç karnına yemek tansiyonu şak diye durduruyor

Kuru eriklerin sağlık dünyasında süper kahramanlar gibi olduğunu biliyor muydunuz? Bu küçük, lezzetli meyve, sağlık söz konusu olduğunda büyük hazineler barındırmakta. Son yıllarda gerçekleştirilen araştırmalar, kuru eriklerin sindirim sağlığından kalp sağlığına kadar çeşitli faydalar sunduğunu ortaya koymuştur.

Tansiyon haplarını çöpe atın! Her gün aç karnına yemek tansiyonu şak diye durduruyor

Küçük bir atıştırmalık şeklinde görünebilirler ancak kuru erik lif, antioksidanlar ve mineraller açısından zengindir, dolayısıyla tatlı bir ikramdan çok daha fazlasıdır. Peki eriğin bu sağlıklı dünyası nedir ve faydaları nelerdir? Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

"Yüksek lif içeriği"

Erikler sindirim sağlığına destek veren lif açısından zengindir. Diyet lifi sindirim sisteminin fonksiyonunu düzenleyerek kabızlık gibi sorunların önüne geçer.

"Antioksidanlar açısından zengin"

 Erik antioksidanlar açısından zengindir. Bu antioksidanların vücudu serbest radikallerden koruduğu söylenir. Hücre hasarını önleyen kuru erik, genel sağlığı da destekler.

kuru eriğin faydaları

"Mineral Deposu"

Erik, vücudunuzun fonksiyonlarını sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayan potasyum, magnezyum ve demir gibi birçok önemli mineraller açısından zengindir. 

"Kemik sağlığını destekler"

Erik içerdiği kalsiyum ve fosfor sayesinde kemik sağlığına destek verir. Bu mineraller kemiklerin yoğunluğunu artırır ve osteoporoz gibi kemik hastalıkları riskini azaltır.

"Kalp sağlığını korur"

Erikte bulunan potasyum kalp sağlığı açısından önemlidir. Potasyum kan basıncını düzenleyerek ve kalp ritmini dengeler, aynı zamanda kalp hastalığı riskini azaltır.

kuru eriğin faydaları

"Kilo kaybına yardımcı olabilir"

Kuru eriklerin kalorisi düşüktür ancak lif bakımından zengindir; bu da kendinizi tok hissetmenize ve aşırı yeme eğiliminizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

"Cilt sağlığına destek verir"

Erik içerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde cilt sağlığını desteklemekle birlikte yaşlanma belirtilerini de azaltır.

"Bağışıklık sistemini güçlendirir"

Erik, C vitamini içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklardan korur.