Tapusu olanlara son dakika uyarısı! O kişilere tapu yolu kapandı

Tapu işlemlerinde yeni dönem resmen başladı. Yapılan açıklamalar ile çevre şehircilik Bakanlığı son dakika tabu kararını açıkladı.

Tapusu olanlara son dakika uyarısı! O kişilere tapu yolu kapandı

Yaz zamanı çevre ve şehircilik Bakanlığı verdiği son karar ile konut dükkan, iş yeri, arsa, tarla gibi tapuların noter aracılığı ile de devri gerçekleşeceği duyuruldu. Bu karar ile devir yapacak kişilerin çok fazla uğraşmadan sadece noter aracılığı ile hızlı şekilde Tapu teslimi yapacağını duyurdu.

Tapularda Yeni Sistem Resmen Duyuruldu!

Noter üzerinden gerekli belgeler ve taşınmazın sahipleri teyit edildikten sonra gerekli olan tüm bilgiler paylaşılıp devir işlemleri yapılacak. Ayrıca internet üzerinden yapılacak olan devir işlemleri genel olarak sorun yaşanmaması açısından güvenlik kapsamlarında internet üzerinden pek fazla işlem yapılmayacak. Tapu işlemleri ve devir işleri için bakanlıklara gerekli başvurular yapılmalıdır.

Tapusu olanlara son dakika uyarısı! O kişilere tapu yolu kapandı

Tapusu Olanlar Dikkat! Sakın Bunu Yapmayın

Son dönemlerde yaşanan dolandırıcılık sorunları ile hemen hemen tüm web siteleri kopyalanıyor. Böyle bir durum ise özellikle bakanlıkları zor sunumları sokuyor. Bunun önüne geçmek amacı ile özellikle Tapu işlemlerinde internet üzerinden yapılan işlemler için sınırlama getirildi.

Getirilen sınırlama ile Tapu sahipleri artık pek çok işlemi bakanlıklara gitmeden halledemeyecek. Özellikle devir işlemleri gibi çift taraflı yapılan işlemler ise noter huzurunda tamamen güvenli şekilde hayata geçecek. Eğer tapu sahibi iseniz yapılacak işlemlere ilişkin bilgileri bakanlıklarda öğrenmeniz mümkündür.