1998-2008 arası SGK girişlilere talih kuşu kondu! Erken emeklilikte nokta atışı fırsat

Emekli olmak isteyenlere güzel fırsat! Tüm detaylar haberimizde.

1998-2008 arası SGK girişlilere talih kuşu kondu! Erken emeklilikte nokta atışı fırsat

Emeklilik kapısı tamamen aralanıyor! Bu yöntemlerle erken emekli olabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ERKEN EMEKLİLİK YÖNTEMLERİ

Emekli olmak isteyen vatandaşlar erken emekli olma yöntemlerini araştırmaya devam ediyor. Emekli olmak isteyen kadın çalışanlar çocuk sayılarına göre doğum borçlanması yapabiliyor. Her çocuk için borçlanma yapılarak 6 seneye kadar indirim hakkı kazanabiliyor. Erkek çalışanlar ise askerlik sürelerini borçlanma yaparak sigorta başlangıç tarihini erken tarihe çekebiliyor ve en az 1 sene erken emekli olabiliyor. 15 sene sigorta süresi ve 3 bin 600 prim gününü tamamlayan vatandaşlar da kısmi emeklilik fırsatından faydalanabiliyor. 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortası başlayanlarda kadın çalışanların 58, erkek çalışanların 60 yaş şartını tamamlamaları gerekiyor. 

erken emekli olma yöntemleri

Çalışma gücünde en az yüzde 60 oranında kayıp yaşayan çalışanlar ise sağlık raporuyla bu durumu belgeleyerek malulen emekli olabiliyor ancak malulen emekli olabilmek için en az 1800 prim günü şartının taşınması gerekiyor. En az yüzde 40 ve üstü engeli olan bireyler de vergi indirimiyle emekli olabiliyor. 15 sene 3 bin 600 günden başlanarak 18 sene 4 bin 680 güne kadar prim ödemesi yapan kişiler yaş şartına bakmadan emekli olabiliyor. Madenci, gazeteci, gemi adamı gibi ağır ve tehlikeli işlerde çalışan kişiler de sigorta sürelerine ek prim günü eklenerek sigorta tarihlerini erkene çekebiliyor ve erken emekli olabiliyor. 1 Ekim 2008 tarihinden sonra sigortası başlayan ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan kadın çalışanların primlerinin dörtte biri toplam prim günlerine eklenerek erken emekli olmaları sağlanıyor.