İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri sevinçten çıldıracak! MEB'den flaş yaz tatili kararı

Öğrenciler hayalini kurdukları yaz tatiline sonunda kavuşuyorlar. Üstelikte yaz tatiline öğrenciler belirlenen tarihten bir hafta daha erken başlamış olacaklar… Peki öğrencilerin yaz tatili nasıl uzadı… İşte detaylar…

İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri sevinçten çıldıracak! MEB'den flaş yaz tatili kararı

ÖĞRENCİLERİN YAZ TATİLİ ERKEN BAŞLAYACAK… PEKİ NASIL? İŞTE DETAYLAR….

Öğrenciler hayalini kurdukları yaz tatiline sonunda kavuşuyorlar. Üstelikte yaz tatiline öğrenciler belirlenen tarihten bir hafta daha erken başlamış olacaklar… Peki öğrencilerin yaz tatili nasıl uzadı… İşte detaylar….

karne

Yıl boyunca derslerle yorulan öğrenciler için yaz tatiline geçme vakti. Üstelikte bu yıl yaz tatiline öğrenciler bir hafta daha erken çıkabilecekler… Peki bu nasıl oluyor ? İşte merak edilen detaylar….

Eğitim dönemi öğrenciler için 4 parçadan oluyor. Öğrenciler 3 parçayı tamamladılar ve şimdi son tatilde başlamak üzere.

SON HAFTA DERS YOK

Normal şartlarda yaz tatili Haziran ayının ikinci haftasında başlıyor. Sonra da okullar eylül ayın ikinci haftasında açılacak. Bu da 2 ay 3 haftalık bir tatil demek oluyor. Ara tatillerin yapılmasından dolayı da yaz tatilleri biraz kısalmış durumda. Ancak bakanlık bu yıl farklı bir uygulama deneyecek. Buna göre de okulun son haftasında ders işlenmeyecek ve öğrencilerle film izleme, gezi yapma gibi sosyal aktiviteler yapılacak. Bunun yanı sıra da yoklama da alınmayacak. Bu nedenle de devamsızlık olmayacak. Bu da öğrencilerin yaz tatiline bir hafta erken başlaması demek oluyor. Son hafta okula gitmeyebilecekler. Bu da yaz tatilinin tam 3 ay olması anlamına geliyor.