Haksız Suçlamadan Kurtulan Doktor, Görevine Geri Döndü!

Menteşe ilçesinde yaşanan bir olay sonucunda Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ufuk Salman'ın tutuklanıp ardından iftiraya uğradığı gerekçesiyle tahliye edilmesinin ardından, doktorun görevine iade edildiği bildirildi.

Haksız Suçlamadan Kurtulan Doktor, Görevine Geri Döndü!

Olayın Detayları

Esra Ç. adlı 17 yaşındaki bir şahıs, 4 Ağustos'ta Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dr. Ufuk Salman'ın kendisine muayene sırasında cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla polise başvurdu. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis tarafından gözaltına alınan Dr. Ufuk Salman, 'cinsel istismar' suçundan tutuklandı. Ancak Salman'ın avukatları, tutukluluk haline itirazda bulunarak Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Hakimlik, delillerin lehine değişmesi üzerine Salman'ın tahliyesine karar verdi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Fatma Ç., verdiği ifadesinde, Esra'nın kendisine Ufuk Salman'ı ayarlaması için teklifte bulunduğunu ve bu teklifi reddettiğini, olayın iftira olduğunu belirtti.

İade Süreci ve Açıklamalar

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nün soruşturma kapsamında açığa aldığı Dr. Ufuk Salman, daha sonra görevine iade edildi. Salman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada durumunun talihsiz ve trajik olduğunu belirterek, destek olan herkese teşekkür etti. Ayrıca, iddiaların asılsız olduğunu ve işine geri dönmek istediğini vurguladı. Sürecin sonunda hesaplaşma olacağını ifade eden Salman, hukuki süreç başlattığını ve bu sürecin devam edeceğini belirtti.

Dr. Salman'ın, Esra Ç.'ye 'git şikayetçi ol' dediği iddia edilen meslektaşı Hülya K. hakkında şikayette bulunduğu ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Bu konuda yapılan incelemeler sürdürülmekte.