10 yılla emekli olmak mümkün! SGK prim, yaş, yıl şartını sil baştan değiştirdi

Bu koşulları sağlayanlar 10 yıl erken emeklilik yapabilir. Yapılan yeni değişiklikler ile birçok çalışan hızlı şekilde emekliye ayrılacak.

10 yılla emekli olmak mümkün! SGK prim, yaş, yıl şartını sil baştan değiştirdi

Malulen emekli olmak isteyenler için yeni düzenleme getirildi. Bu şartları karşılayan kişiler kısa sürede emekliliğe ayrılabilir. Çalışan kesim son yıllarda sık sık yapılacak olan malulen emekli şartlarını konuşuyor.

Genel olarak hastalık taşıma durumunda ve kişi belli bir zaman dilimini tamamlamış ise malulen emekli olabiliyor. Özellikle ağır işlerde çalışan ve düzenli sigortası yatırılmış olan kişiler için geçerli bir durumdur.

10 yılla emekli olmak mümkün! SGK prim, yaş, yıl şartını sil baştan değiştirdi

Erken Emeklilik Dönemi Başladı! Bu Şartlara Sahipseniz Hemen Emekli Olabilirsiniz

Malulen emekli olmak isteyenler kanser, epilepsi, demans, beyin tümörleri, parkinson sendromu, serebral palsi ve Multiple Skleroz (MS) gibi ağır hastalıkları kendisinde bulunmuş olması gerekir. Eğer kişi bu ve bunun gibi çalışamayacak kadar ağır hastalıklar geçirir ise çalışamaz ve hemen emekliliğe ayrılır.

Ayrıca emekliler çalışamama durumunun verdiği zararları iş yerine aktarmalı ve emekliliğe hak kazanmalıdır. Malulen emekli olma için SGK’ya sigortalı işten ayrılma belgesi, Sağlık kurulu raporu ve tahsis başvuru ve taahhüt belgesi başvuru yapmalıdır.

Başvuru yapacak kişinin belgelerinde bir eksik yok ve gerekli koşulları sağlanmış ise kısa sürede emekliliği sonuçlanır. Eğer kişi bu hastalıklara sahip değil ama halen çalışamama zorluğu çeker ise de yine malulen emekliliğe başvuru yapabilir.